Inici
Presentació
de la Mostra
Directors/res
amb pel·lícules
a la Mostra
Personalitats
invitades
Notícies
Entrades
i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Contacte

Programació

SIGO SIENDO

Direcció: Javier Corcuera
AKA:
Kachkaniraqmi
Guió: Javier Corcuera i Ana de Prada Producció executiva: Rolando Toledo i Gervasio Iglesias Producció executiva TVE: Andrés Luque Pérez Productor associat: Guillermo Toledo Direcció de fotografia: Jordi Abusada Càmara: Mariano Agudo i Jordi Abusada Muntatge: Fabiola Sialer Cuevas Direcció de so: Rosa María Oliart So directe: John Figueroa So directe música: Américo Linares i Chano Díaz Límaco Mescla so: José Antonio Manovel i Factoría de ruidos Jefatura de producció: Ana Corcuera i Nadiana Corcuera Ajudant de producció: Mylushka Pereyra Producció delegada: Lima: Karina Tello i Rocío Toledo – Sevilla: Lara Sastre i David González Ajudant de direcció: Ana de Prada Assessors musicals: Música andina: Chano Díaz Límaco - Música costeña: Rafael Santa Cruz País: Perú Durada: 110 min. Any: 2012. Estrena a Espanya: 17/1/2014

Qualificació per edats:
Apta per a tots els públics
VO en castellà

SINOPSI

Kachkaniraqmi és una expressió quítxua que significa “segueixo sent, encara sóc”. Aquesta pel·lícula és un espectacular recorregut musical per un Perú desconegut i recòndit a través de tres grans regions: Ayacucho (la zona andina), l'Amazònia (la selva) i la Costa (Lima, la ciutat), en les quals se segueix cantant en la llengua autòctona i es conserva una manera única de tocar la guitarra, el violí, l’arpa, el cajón, i d’explicar històries que diuen qui són.

http://www.filmaffinity.com

CRÍTICA

NOTA DEL DIRECTOR

Aquesta pel·lícula parla de música però no és una història només sobre músics, és una pel·lícula sobre un país ocult”

Vaig néixer al Perú i vaig viure la part més important de la meva vida a Lima, aquesta gran ciutat on van arribar famílies de tots els racons del país. Milions de persones van aterrar en aquesta capital costanera deixant enrere les seves comunitats, la seva cultura, els seus sons. La gran migració que va començar en els anys quaranta i cinquanta va convertir Lima i els seus barris marginals en un lloc de refugi per a l’altre Perú, que arribava a la recerca d’una vida millor. En aquest indret van trobar una nova vida però no sempre el que buscaven. Aquesta pel·lícula parla d’aquestes persones que van arribar a la gran ciutat i mai es van desprendre de la seva identitat, que van seguir cantant en la seva llengua, que van mantenir una manera única de tocar la guitarra, el violí, l’arpa, el cajón, una manera d’explicar històries, de dir qui són. Des de la música i des dels grans mestres de la nostra música, la pel·lícula explica la diversitat de la cultura peruana, la complexitat del país, el seu passat i el seu present. La pel·lícula és una història de tornada, els personatges tornen als seus llocs d’origen on van compondre les seves primeres melodies. Personalment aquest documental és també per a mi una forma de tornada, un deute amb un país que vaig deixar enrere, un lloc per explicar i cantar.

Javier Corcuera

EL DIRECTOR - BIOFILMOGRAFIA RESUMIDA

Director peruà. Entre les seves pel·lícules es troben "L'esquena del món" que recull tres històries sobre les violacions dels drets Humans a EUA, Turquia i Perú i que va obtenir el premi de la crítica internacional de Sant Sebastià; "Hivern a Bagdad", rodada durant l'ocupació nord-americana a l'Iraq, guanyadora del Festival del cinema a Màlaga i millor pel·lícula documental del Festival Internacional de Cinema Llatí de Los Angeles (2005) ; La guerrilla de la memòria, pel·lícula que retrata una part oblidada de la història d'Espanya i "Invisibles", pel·lícula col·lectiva, que va obtenir el premi Goya de l'Acadèmia de Cinema espanyola al millor Documental.

PREMIS I FESTIVALS

Filmografía:
 • Minuesa, una ocupación con historia (1994)
 • Izbjeglice (Refugiados) (1995)
 • Perú, presos inocentes (1996)
 • Chiapas, hablan los rebeldes (1998)
 • Doñana, memoria de un desastre (1998)
 • La espalda del mundo (2000)
 • La guerrilla de la memoria (2002)
 • Condenados al corredor (2003)
  En el mundo, a cada rato (Hijas de Belén) (2004)
 • Invierno en Bagdad (2005)
 • Invisibles (La voz de las piedras) (2007)
 • Checkpoint rock (2009)
 • Sigo siendo (Kachkaniraqmi) (2012)

IMATGES

 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs