Inici
Presentació
de la Mostra
Directors/res
amb pel·lícules
a la Mostra
Personalitats
invitades
Notícies
Entrades
i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Contacte
Personalitats invitades
Mauricio Godoy Paredes,
director de documentals, professor del curs de documental
a la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú i a l'Institut Toulouse Lautrec i membre de l'equip de DOCUPERU
Professor del curs de documental a la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú i a l'Institut Toulouse Lautrec. Forma part de l'equip de DOCUPERU, associació sense ànim de lucre que porta més de 10 anys dedicant-se a democratitzar i descentralitzar els mitjans audiovisuals en el Perú. Director de documentals i Magister en Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona ( UAB ).
(+ informació)
 
Miguel León Durán,
guionista de Bagatela (Premi Nacional de Colòmbia al millor llargmetratge documental al 2009)
Nascut a Barcelona el 1977, estudia Filología Hispánica i dirección i guió cinematográfis. A part de la seva obra literaria (novela, relat curt i poesia), a escrit diversos guions de curtmetratjes de els que va dirigir i produir NIÑO GATO (2001) i LA PACIENCIA DEL PESCADOR (2008), a més de col·laborar a escriura els guions de llargmetratjes documentals com APLAUSOS DE ARRABAL (2007), BAGATELA (2008, Premio Nacional de Colombia al mejor largometraje documental 2009), NACER (2009); i ser l'autos dels llargmetrtjes de ficció MALA ROSA (2003), EL HOMBRE DARDO (2004) i TODO SE HARÁ NOCHE (2008). Coguionista de LA MUERTE DE OTILIA RUIZ (2009 curtometratje de ficció, en fase de preproducció) i de LA PARADOJA DE ARROW (2008), curtometratje de ficció guanador del Premio al Mejor Cortometraje en UNIFESTIVAL 2009 (Madrid); Premio a la mejor obra experimental en I´VE SEEN FESTIVAL 2009 (Milán).

Ana de Prada,
coguionista de Sigo siendo ("Kachkaniraqmi")

 
Gabriela Serra,
membre d'Entrepobles, expresidenta de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament, membre del patronat de la Fundació per la Pau i membre del Centre d'Estudis per la Pau Josep Maria Delàs
M ª Gabriela Serra té al darrere una llarga trajectòria de més de 25 anys de militància en diferents organitzacions veïnals i d'ensenyants. Va exercir un paper rellevant en el moviment anti-OTAN a Catalunya, i després, enrolada en les Brigades de Pau, en la defensa dels drets humans a Guatemala. Treballa des de fa anys en projectes d'educació emancipadora i per al desenvolupament, en processos per la pau i acompanyant activament a grups de dones a l'estat espanyol i a Amèrica Llatina. Una de les activitats és l'acompanyament a comunitats camperola i indígenes que estan sent afectades i desplaçades per l'acaparament de terres que fan les més grans empreses multinacionals amb l'objectiu d'ampliar els seus beneficis econòmics i sense tenir en compte els greus perjudicis i els costos sobre la cultura, les tradicions o el benestar físic i psicològic de les persones desplaçades, i també sobre aquests territoris, expropiats amb pràctiques abusives.
 
Marco Aparicio Wilhelmi,
professor de Dret constitucional a la Universitat de Girona, col·laborador amb diferents organitzacions socials a Amèrica Llatina i ha estat assessor en els processos polítics de l'Equador i Bolívia.
Marco Aparicio Wilhelmi és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1990-1995) , doctor en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona ( 2002 ) i actualment professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona, on és coordinador d'estudis de grau en Ciència Política i de l' Administració i de la diplomatura en Gestió i Administració Pública. Forma part del projecte de recerca finançat pel Ministeri d'Educació "Els drets dels pobles indígenes a Amèrica Llatina . Un exercici interdisciplinar a partir de les seves formes de reconeixement i exercici" i és membre de ADIDPI . Desenvolupa el seu treball sobre els drets dels pobles indígenes des de 1998. Des de llavors, ha participat en nombroses activitats acadèmiques i ha treballat juntament amb organitzacions indígenes, especialment a Mèxic. És membre de la Comissió Civil Internacional d' Observació pels Drets Humans (CCIODH) i de l'ONG catalana Juristes Solidaris. Ha participat en tasques d'assessoria en els recents processos constituents bolivià i equatorià.
(+ informació)
 


 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs