Inici
Presentació
de la Mostra
Directors/res
amb pel·lícules
a la Mostra
Personalitats
invitades
Notícies
Entrades
i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Contacte
PRESENTACIÓ DE LA MOSTRA
 
Enguany presentem la primera edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Sant Feliu de Llobregat, organitzada per l'Associació CineBaix. Comencem una nova aventura en la qual es projectaran pel·lícules de països d'Americà del Sud, Centreamèrica i el Carib i hi participaran invitats dels diferents àmbits relacionats amb el cinema llatinoamericà.

La no-existència d'aquest tipus d'esdeveniments culturals a la nostra comarca, a la mateixa ciutat de Barcelona i a la seva àrea metropolitana, creiem que fa necessària aquesta proposta.

En aquesta nova experiència de l'Associació CineBaix ampliem l'àmbit cultural i geogràfic des les pel·lícules, després d'haver anat consolidant la Mostra de Cinema Àrab, ja en la seva VII edició, amb l'objectiu de ser fidels a un dels principis fundacionals de CineBaix, que és promocionar, i protegir, la diversitat cultural i lingüística, i en el nostre cas concret, a través de les produccions audiovisuals.

La Mostra de Cinema Llatinoamericà vol ser una nova contribució a la difusió i a la promoció del cinema, en aquest cas d'Americà del Sud, Centreamèrica i el Carib, al Baix Llobregat. Neix com un espai per descobrir autors, temàtiques i països encara força desconeguts entre nosaltres però imprescindibles en la història del cinema d'aquests països i d'aquestes cultures.

Del 27 al 31 de març de 2014, a CineBaix, Sant Feliu de Llobregat,
tindrà lloc primera edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà
de Sant Feliu de Llobregat
Durant sis dies, es projectaran dotze pel·lícules i dos curtmetratges,
de nou països, amb la presència de cinc persones invitades
i la col·laboració de diverses institucions,
entitats, mitjans de comunicació i distribuïdores de cinema.
Debats amb directors, guionistes i personalitats invitades
per comentar i debatre al final de cada jornada

En els debats programats al final de cada jornada, comptarem amb la presència de:

  • Mauricio Godoy Paredes, director de documentals, professor del curs de documental a la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú i a l'Institut Toulouse Lautrec i membre de l'equip de DOCUPERU
  • Miguel León Durán, guionista de la pel·lícula Bagatela (Premio Nacional de Colòmbia al millor llargmetratge documental)
  • Ana de Prada, guionista de Sigo siendo (Kachkaniraqmi)
  • Gabriela Serra, membre d'Entrepobles, expresidenta de la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament, membre del patronat de la Fundació per la Pau i membre del Centre d'Estudis per la Pau Josep Maria Delàs
  • Marco Aparicio Wilhelmi, professor de Dret constitucional a la Universitat de Girona, col·laborador amb diferents organitzacions socials a Amèrica Llatina i ha estat assessor en els processos polítics de l'Equador i Bolívia.
 
 
 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs