Inici
Presentació
de la Mostra
Directors/res
amb pel·lícules
a la Mostra
Personalitats
invitades
Notícies
Entrades
i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Contacte
ACTE DE PRESENTACIÓ
DIJOUS 20 DE MARÇ A LES 19.45 HORES
amb la projecció de
NOSTALGIA DE LA LUZ
de Patricio Guzmán


ENTRADA GRATUÏTA

 

DIJOUS 20 de MARÇ a les 19.45 hores

Projecció de
Nostalgia de la luz
Direcció: Patricio Guzmán
Països, any: França, Xile i Alemanya, 2010

Durada: 90 min
VO en castellà


Presentem la primera edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Sant Feliu de Llobregat, amb la projecció del documental de Patricio Guzmán, Nostàlgia de la luz, guanyador fa dos anys del Premi al Millor Documental per l'Acadèmia de Cinema Europeu i mes de 25 premis i distincions internacionals.

En 1973 filma “La Batalla de Xile”, un documental de 5 hores sobre el final del govern d'Alléde. La revista CINEASTE ho nomina com “un dels 10 millors films polítics del món”.

És fundador i director del Festival Documental de Santiago (FIDOCS)..

 
Patricio Guzmán neix en 1941 a Santiago de Xile. Les seves obres són regularment seleccionades i premiades en els festivals internacionals. En 1973 filma “La Batalla de Xile”, un documental de 5 hores sobre el final del govern d'Allénde. La revista CINEASTE ho nomina com “un dels 10 millors films polítics del món”. Després del cop d'estat, Guzmán és amenaçat d'afusellament i roman incomunicat dues setmanes en l'estadi nacional. Abandona el país al novembre de 1973. Viu a Cuba, Espanya i França, on realitza “En nom de Déu” (Grand-prix Festival dei Popoli, 1987), “La Creu del Sud” (Grand-prix Festival Vue Sud li Docs, Marsella 1992), “La Memòria Obstinada” (Grand-prix Festival de Tel Aviv 1999), “El Cas Pinochet” (Setmana de la Crítica, Cannes 2002) i “Salvador Allènde” (Selecció Oficial, Cannes 2004). En 2005 realitza “El meu Julio Verne”. Com a formador fa classes de cinema documental a Europa i Llatinoamericà. És fundador i director del Festival Documental de Santiago (FIDOCS). En 2010 dirigeix Nostàlgia de la luz, guanyador fa dos anys del Premi al Millor Documental per l'Acadèmia de Cinema Europeu i mes de 25 premis i distincions internacionals
 
 
 
 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs