Inici
Presentació
de la Mostra
Directors/res
amb pel·lícules
a la Mostra
Personalitats
invitades
Notícies
Entrades
i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Contacte
ACTE D'INAUGURACIÓ
DIJOUS 27 DE MARÇ A LES 19.45 HORES
amb la projecció de
EL LUGAR MÁS PEQUEÑO
de Tatiana Huezo

ENTRADA GRATUÏTA
 

DIJOUS 27 de MARÇ a les 19.45 hores

Projecció d’El lugar más pequeño
Direcció: Tatiana Huezo
País, any: Mèxic, 2011
Durada: 104 min
VO en castellà

 

Inaugurem la primera edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Sant Feliu de Llobregat, amb la projecció del documental El lugar más pequeño, que narra la cruenta guerra civil que va assolar al Salvador durant més d'una dècada va deixar desenes de milers de morts i desapareguts. "Molts pobles van ser arrasats per l'exèrcit i fins i tot van deixar d'existir en els mapes salvadorencs", es precisa en la cinta. Però els que van aconseguir sobreviure a la matança-molts d'ells ocultant a la selva-, van repoblar aquests llogarets.

Tatiana Huezo mostra la plàcida vida de Cinquera, que diversos anys després de la pacificació sembla haver aconseguit superar el desconsol per les pèrdues i l'horror a què van ser sotmesos. No obstant això, amb un interessant dispositiu que divorcia la imatge de les veus dels vilatans, Huezo va desvetllant que, després de la aparença bucòlica d'aquest petit i bell caseriu, segueix present la marca indeleble del sofriment en els malsons i en els records d'aquests nefastos dies. Bellesa, dolor i coratge retratats amb una càmera sempre subtil i lúcida.
 

Tatiana Huezo (Sant Salvador, 1972). Egresada del Centre de Capacitació Cinematogràfica (Mèxic) i magíster en documental de creació (2006, Pompeu Fabra), ha dirigit i fotografiat diversos curtmetratges de ficció i documental. Va ser becària del Fons Nacional per a la Cultura i les Arts, amb el projecte documental Retrat de família. El lloc més petit és la seva òpera prima amb la qual va obtenir el Premi del Jurat Interreligiós Signis (Suïssa, 2011) i el Premi del Públic al Documenta Madrid (2011), a més de participar en diversos festivals a Mèxic i l'estranger.

A les 21.45 hores, després de la projecció del documental, debat amb Mauricio Godoy
 

Mauricio Godoy, director de documentals, professor del curs de documental a la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú i a l’Institut Toulouse Lautrec i membre de l’equip de DOCUPERU.

Després del debat, petita mostra (i degustació)
de productes gastronòmics de l'Amèrica Llatina.
Amb la col·laboració del Bar de l'Ateneu

 
 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs