Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció
Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació a CineBaix Programació a la Filmoteca de Catalunya

EL CAIRE 678
Fitxa tècnica

Nacionalitat, any: Egipte, 2010 Director: Mohamed Diab Guió: Mohamed Diab Guió original: Basat en fets reals Gènere: Ficció/Drama
Producció:
Boushra Imatge/Fotografia: Ahmed Gaber Música: Hany Adel So: Ahmed Gaber Títol  original: 678 Producció: Dollar Film – New century Production Distribuït per: Golem
Durada: 135 min
Idiomes: VO àrab amb subtítols en castellà
SINOPSI

El Caire 678 mostra una inquietant versemblança en desvetllar la història de tres dones de diferent classe social que s'uneixen en la seva cerca de la justícia davant la difícil situació que diàriament provoca l'assetjament sexual a Egipte.  “Fayza”, una conservadora mare de dos fills, lluita per trobar justícia real mentre en l'altre extrem de la ciutat “Seba”, una adinerada dissenyadora de joies víctima de l'atac d'un grup, ensenya a altres dones a defensar-se d'aquests actes. Per la seva banda, “Nelly”, monologuista aficionada, sofreix la condemna de tot el país per ser la primera egípcia a presentar una demanda per assetjament sexual. Una d'elles decideix prendre cartes en l'assumpte i sorgeix com una heroïna fantasmal que apunyala als assetjadors a l'engonal. Posteriorment s'uniran a ella les altres dues dones que la converteixen en el seu ídol en adonar-se que aquests actes violents poden canviar les coses. “Essam”, un apàtic investigador, es farà càrrec del cas dels apunyalaments, que ha causat un gran enrenou al Caire i finalment donarà amb aquest trio justicier.  Les dones entaulen una discussió de la qual sorgeix un sorprenent xoc d'opinions sobre l'assetjament sexual, que revela el rancor classista subjacent. Nelly es veu pressionada per la seva família perquè retiri la demanda i es troba en un atzucac en haver de triar entre el seu promès i la justícia. Entretant, l'inesperat naixement de la primera filla d'Essam provoca un canvi en la seva actitud cap a les dones i cap al cas.

El Caire 678 ofereix una exhaustiva anàlisi de causa i efecte d'aquesta epidèmia social, que demostra les fatals conseqüències del silenci i de l'acceptació de la negació com a solució, al mateix temps que revela una intrigant cara oculta d'Egipte que el món amb prou feines ha vist.

BIOGRAFIA /FILMOGRAFIA DELS DIRECTORS

Mohamed Diab és un dels més destacats guionistes joves d'Egipte. Diab va néixer a la ciutat d'Ismalia, a l'est del Caire, on va cursar estudis universitaris i es va llicenciar en Comerç. Després de treballar en un camp que no era el seu, va decidir donar el salt i deixar el seu treball per explorar la seva passió pel guió cinematogràfic.
Després del seu pas en 2005 per la New York Film Academy va escriure els següents guions:
•   Real Dreams (Ahlam Hakekeya, 2007) un thriller sobre la incapacitat d'una mare per traçar una línia entre la seva realitat i els seus somnis.
•   The Island (El Gezira, 2007), èxit de taquilla basada en la història real d'un cruel capo de la droga en el sud d'Egipte. La pel·lícula ha passat ha formar part de la cultura popular i s'ha convertit en un referent.
•   The Replacement (Badal Faed, 2009), una història sobre la destinació de dos bessons separats en néixer i adoptats per famílies molt diferents.
•   Congratulations (Alf Mabrouk, 2009) escrita conjuntament amb el seu germà Khaled Diab i protagonitzada per un dels més importants actors d'Orient Pròxim, Ahmed Helmy.

El Caire 678, suposa la seva cinquena pel·lícula com a guionista i el seu debut com a director. A Mohamed Diab li apassiona fer pel·lícules que revelin aspectes silenciats però obvis de la humanitat i del món.
IMATGES
CONTACTES
Golem: http://www.golem.es

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs