Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Activitats
paral·leles
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte

Convidats a la IV Mostra de Cinema Àraba i Mediterrani

Rabah Ameur-Zaimeche,
director de

L'últim maquis (Dernier maquis)

Rabah Ameur-Zaimeche va néixer a Algèria el 1966 i es va traslladar a França el 1968. Va créixer en Montfermeil, als afores de París. Després de graduar-se en Sociologia, va crear Sarrazink Productions el 1999. Tres anys més tard va produir i va dirigir el seu primer llargmetratge, Wesh Wesh, qu'est-ce qui se passe?, que va obtenir diversos premis, entre els quals destaquen el Premi Louis Delluc i el Wolfgang
Staudte Award a Berlín.

El 2005 va escriure i va dirigir Bled Number One, segon extracte de la seva trilogia de la immigració.
Habiba Djahnine
directora de
Carta a la meva germana (Lettre à ma soeur)
Nascuda el 1968 a Algèria, Djahnine és també autora de diversos articles i textos d'humor editats en revistes de frança i algèria i d’una col·lecció poètica, outre-mort (més enllà de la mort) de l'editorial el-ghazali, on una de les poesies està editada en l'antologia je est un aute de l'editorial seghers. a més, va realitzar el 2006 el documental lettre à ma soeur i el 2008 autrement citoyens, associacions en moviment per la societat civil a algèria. està a punt d'acabar el rodatge dels documentals avant de franchir la ligne d'horizon i retours à la montagne.

La realitzadora Habiba Djahnine, formada a la universitat París III (Nova Sorbona), pertany a la nova generació de documentalistes algerians. És, igualment, fundadora de l'associació “Cinema i memòria” i “Trobades sobre gènere documental” que tenen lloc des de 2003 a la ciutat de Béjaia, a la Kabylia.
   
 
 
 

Director/es de les pel·licules de la IV Mostra

Abdel Kechiche
director de
Cuscús (La graine et le mulet)

Originari de Tunísia, l'actor Abdel Kechiche es decanta per la realització l'any 2001 quan dirigeix La faute a voltaire (La culpa és de Voltaire), tota una revelació. En ell, el director descriu la difícil vida diària d'un immigrant «sense papers» i les seves aventures amoroses, i compte en el repartiment amb la presència d’Aure Atika i Sami Bouajila. El 2003, nova obra amb el seu consegüent èxit per al realitzador. Es tracta de L'Esquive (L'esquivo), llargmetratge en el qual dirigeix a adolescents d'un institut d'un suburbi francès assajant una obra de Marivaux i pel qual ell i els seus actors van ser guardonats amb quatre Premis César. El 2007, torna amb una altra nova revelació, La Graine et le mulet (El gra i la mula), per la qual la Mostra de Venècia li atorga el Premi Especial del Jurat i guardona així mateix a l'actriu Hafsia Herzi amb el Premi Revelació.

Premis:
2007: Festival de Venecia: Gran Premi del Jurat. Premi FIPRESCI
2008: 4 Premis Cesar: Millor pel·lícula, director, guió, actriu revelació (Hafsia Herzi)

 
   
 
   
 
 
 
 
 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs