Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Inscripció
Programació
      → Totes les pel·lícules es projectaran subtitulades en català o castellà.
      →Hi haurà traducció consecutiva de les presentacions i debats de cada jornada.
Programació completa Totes les pel·lícules
DILUVI AL PAÍS DEL BAAS
(TOUFAN FI BALAD AL BAAS)
Fitxa tècnica

Nacionalitat, any_ Síria, 2002
Direcció i guió_ Omar Amiralay, amb la complicitat d’Ossama Mohammed
Fotografia_ Meyar al Roumi
Assistents d’imatge_ Siwar Zirkli, Khalil Salloum
Muntatge_ Chantal Piquet
Assistent de muntatge_ Fabio Balducci
Conformació-Contrast_ Guillermo Fernandez
Mescla_ Georges Lafitte       
Producció_ AMIP-ARTE France
Productora associada_ RAMAD FILM
Duració_ 46 minuts
Idiomes_ Àrab - Subtítols: castellà
IMATGES
deluge
SINOPSI
Fa 33 anys, Omar Amiralay era un incondicional de la modernització del seu país, Síria, fins al punt de consagrar el seu primer film a la glòria d’una presa, la presa de l’Èufrates, orgull del partit Baas al poder. Avui, ell es penedeix d’aquest error de joventut. L’ensorrament d’una presa i la revelació d’un informe oficial preveient la mateixa sort a totes les preses construïdes sota el regne del partit Baas l’inciten a retornar al lloc del seu primer rodatge. Al voltant del llac Assad s’estén un país: la Síria de Hafez el-Assad. D’aquesta nova Síria, ell ha escollit un poble. Aquest poble, els seus habitants, i fins i tot el seu punt d’aigua, porten tots el mateix nom: El Machi.
Governat per un cap de tribu, membre del Parlament, i dirigit pel seu nebot, director de l’escola i responsable del partit, aquesta entitat El Machienne és la imatge d’un país que el partit Baas afaiçona després de quaranta anys, sense compartir.
BIOGRAFIA / FILMOGRAFIA DEL DIRECTOR
Omar Amiralay va néixer a Damasc l’any 1944. Fill de mare libanesa i d’un oficial de l’exèrcit otomà, el 1965 es va traslladar a París per estudiar teatre al Théâtre des Nations, però es va acabar decantant pel cinema. Es va formar a l’institut Hautes Études Cinématographiques i des d’un bon començament es va inclinar cap als documentals. Poc després va decidir tornar a Síria per desenvolupar la indústria del setè art al seu país. Va debutar com a director l’any 1970 amb Assay on the Euphrates dam.
Les pel·lícules d’Amiralay, considerat el pare del documental àrab, retraten la societat i la política de Síria i denuncien l’adoctrinament i els excessos del règim del partit Baas, fet que li ha comportat més d’un problema i la prohibició d’alguns dels seus documentals. El seu prestigi l’ha portat a rodar fora de Síria diferents conflictes socials, com la guerra civil del Líban (Les malheur des uns...). És autor d’una vintena de documentals i films, entre ells Le sarcophage de l’amour, Video sur sable, La dame de Shibam, Mudarres, Tabag al Sardine i Déluge au pays du Baas.
Contactes
AMIP
52, rue Charlot
75003 París
França
Telèfon: +33 148 87 45 13
Fax: +33 148 87 40 10
amip@amip-multimedia.fr
 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs