Inici
Presentació
Programació
Directors/es
Mostra i educació
Notícies
Activitats
paral·leles
Edicions anteriors
Índex de pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació
Contacte
Presentació
III Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani
de Catalunya
a Sant Feliu de Llobregat

La Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya neix l’any 2006 com un projecte cultural independent amb una clara voluntat d’incidència social i de la mà del treball conjunt de dues entitats, Associació CineBaix i Sodepau, que aporten cadascuna la seva experiència i el seu bagatge per fer possible aquesta iniciativa.

La Mostra se celebra a CineBaix de Sant Feliu de Llobregat, una sala de referència del cinema europeu i àrab a Catalunya. Té una història força reivindicativa i estretament vinculada a la iniciativa ciutadana de Sant Feliu, i esdevé un referent de cultura popular i participació social i d’expressió de la diversitat cultural. Des que es va inaugurar, al capdavant d'aquest cinema hi ha l’Associació CineBaix, que sense ànim de lucre, alterna la programació de pel·lícules comercials amb cicles i mostres compromeses amb el setè art. Des de gener de 2009 forma part de la xarxa Europa Cinemas – en la qual també hi ha altres nou sales del país, algunes tan emblemàtiques com els cinemes Verdi, els Casablanca, els Méliès, els Renoir de Barcelona o el Truffaut de Girona.

Sodepau és una associació de solidaritat i cooperació que aporta la seva experiència i compromís de més de 15 anys d’existència teixint complicitats i construint ponts entre les societats d’una riba i l’altra del mediterrani amb una clara vocació de transformació social.

Des de la convicció que el cinema és una eina de coneixement i comprensió del món on vivim,la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya vol ser una contribució a :

  • difondre i promocionar el cinema àrab i mediterrani a Catalunya per a donar a conèixer una altra mirada des de dins d’aquestes societats sobre les seves pròpies problemàtiques i sobre el món actual.
  • crear un espai de trobada i intercanvi per als professionals del món del cinema àrab, català i de l’Estat espanyol, així com establir una estreta col·laboració amb entitats que apostin per la producció i la promoció de la filmografia àrab.
  • sensibilitzar sobre la possibilitat d’afavorir la convivència entre els pobles mediterranis mitjançant la cultura i l’expressió artística i alhora contribuir a canviar la imatge i els estereotips sobre el món àrab i mediterrani.
Cartells III M.CAM-09
isalmour
laila
deluge
cumin
mascarades
tender
femens
jinga4878
days
 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs