Inici
Presentació
Programació
Debats i cinefòrums
Directores/s
VIII Mostra
Edicions anteriors
Índex de
pel·lícules
Entrades i abonaments
Organització
Com arribar-hi
Mitjans de comunicació

Debats i conferències
VIII Mostra de Cinema sobre el Món Àrab, Mediterrani i del Pròxim Orient
 
Personalitats invitades
 
Alejandro Pozo Marin,
autor de l'informe sobre relacions militars i de seguretat entre Espanya i Israel
És investigador sobre pau, conflictes armats i desarmament. És membre del Centre Delàs i de l’IUDESP (UJI), entre d’altres. És doctor en pau i conflictes per la UJI amb una tesi sobre les noves guerres i els seus factors globals. Ha treballat com a coordinador de projectes humanitaris i realitzat anàlisis i investigacions de terreny a diversos països en conflicte armat. És docent a diversos cursos i màsters sobre pau i conflictes armats. És autor o coautor de diversos llibres i informes. Les publicacions relacionades amb el Centre Delàs inclouen Aliança de Barbàries. Afganistan 2001-2008 (2009), Espanya-Israel. Relacions en matèria militar, armamentística i de Seguretat. Balanç i Tendències (2010); la coordinació de Humanitarisme Militar, Militarisme Humanitari (2007), Atlas del Militarismo en España (Icaria, 2009) i el documental Ahimsa. Contra la guerra (2009); i les coautories de Deconstruir la Guerra (Generalitat de Catalunya, 2008), El Militarismo en España (Icaria, 2007), i Noviolencia y Transformación Social (Icaria, 2005).
 
Mireia Belda,
membre de la Campanya BDS a Catalunya
i del Col·lectiu Al-Sharara, que dóna suport al poble palestí
La campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel fins que acompleixi amb el dret internacional i els drets del poble palestí va ser iniciat per la societat civil palestina al 2005 i està coordinat pel Comitè Nacional Palestí BDS (BNC). La campanya BDS és una estratègia que permet a la gent conscienciar-se per a assumir un paper actiu en la lluita palestina per la justícia.
 

Marta Selva i Masoliver,
directora de la Mostra Internacional Films de Dones

Marta Selva és historiadora. Des de 1975 ha format part de la cooperativa Drac Màgic, l'objectiu és la difusió de la cultura audiovisual i que organitza, entre altres activitats, la Mostra de Films de Dones de Barcelona de la és codirectora.És professora de cinema i audiovisuals a la Facultat Rovira i Virgili i ha impartit classes a la UOC, Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Autònoma de Barcelona des de 1997, desenvolupant matèries en les llicenciatures de Publicitat, Periodisme i Comunicació Audiovisual .

Ha publicat diversos estudis, ponències i comunicacions sobre la representació de les dones en els mitjans de comunicació, elaborant també materials pedagògics i de difusió cinematogràfica.
Ha format part del Projecte Educatiu de l'Ajuntament de Barcelona, ha participat en la comissió assessora per a la reforma educativa del Departament d'Ensenyament i ha estat vicepresidenta del Fòrum d'Entitats de persones usuàries de l'audiovisual, del Consell Audiovisual de Catalunya.
Ha estat presidenta de l'Institut Català de la Dona del 2003 al 2011.

 
Maria-Àngels Roque,
directora del departament de Cultures Mediterrànies
de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed)
Directora de la revista Quaderns de la Mediterrània, Maria-Àngels Roque és doctora en Antropologia Cultural i Social i llicenciada en Història Moderna per la Universitat de Barcelona. Ha fet recerques prospectives i antropològiques a la península ibèrica i a la mediterrània occidental, especialment al Marroc. Va ser directora tècnica del primer Forum Civil Euromed (1995) i assessora tècnica de la conferència Euromed Dones B+10 (Barcelona, 2005)  i de la I Conferència Ministerial Euromed “Reforçar el paper de la dona a la societat” (Istanbul, 2007). Actualment treballa amb les xarxes de la societat civil euromediterrània.
Nazanin Armanian,
analista politica i escriptora
Nazanín Armanian, viu a Espanya des de l'any 1983. Llicenciada en Ciències Polítiques i doctora en Filosofia, a treballat en la UNED com a tutora de Ciències polítiques, i des del 2008 imparteix classes en els cursos on-line de la Universitat de Barcelona. Paral·lelament, dona cursos i conferències en diferents centres cívics i culturals, prepara anàlisis sobre l'actualitat d'Orient Mitjà i el Nord d'Africa (per encàrrec), fa de traductora jurada (persa/farsi-castellà), escrio en els diaris nacionals i des de fa un parell d'anys, publica una columna els diumenges al diari Público. Ha publicat uns 15 llibres sobre temàtics diferents i ara prepara altres projectes literaris. 

 

 
Disseny i manteniment web: Xavier Bachs