DEU SALVI ISLANDIA (GOD BLESS ICELAND)

Direcció: Helgi Felixson
Producció: Titti Johnson, Helgi Felixson Fotografia: Helgi Felixson
Muntatge: Steffi Thors So: Ingvar Lunberg Música: Hilmar Örn
Nacionalitat: Alemania,Islandia,Suecia (2009)
Duració: 90 minuts Gènere: Social
VO en islandès subtitulada en català
SINOPSI

Fa uns quants anys Islàndia era un dels països més pròspers del món. Però en un tancar i obrir d’ulls, es convertí en la metàfora més crua de la crisi global i de la incontrolable fallida del capitalisme.

Des de les manifestacions a Reykjavík, passant per la dimissió dels líders bancaris i governamentals, i les eleccions de maig del 2009, el documental mostra els fets més dramàtics succeïts a Islàndia entre el 2008 i el 2009. Narra la història de la crisi financera islandesa i posa de manifest la lluita diària dels seus habitants contra uns fets que no només han posat fi a l’economia d’un país, sinó també a la seva identitat.

EL DIRECTOR

Helgi Felixson va néixer a Reykjavík, Islàndia, però va rebre formació en teatre i cinema a Suècia. Ha treballat com a actor, productor i director en diferents grups de teatre. Dirigeix Felix Film AB a Estocolm, a través de la qual ha dirigit i produït diversos llargmetratges documentals. Entre aquests hi ha The Condor Man (2002), Beneath the Stars (2005), Catch the Moment (2008) i Skatfellingur (2009), un film que també se situa a Islàndia i mostra com es prepara una petita comunitat del sud del país davant una erupció volcànica imminent.

PREMIS I FESTIVALS

  • IDFA (Festival Internacional de Cinema Documental d’Amsterdam). Països Baixos, 2009.

  • One World Human Rights Film Festival. República Txeca, 2010.

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: