EL ÚLTIMO APLAUSO


Direcció i guió: German KralProducció: Wolfang Latteyer i German Kral Producció executiva:Hiroshi Kawai, Michio Suzuki, Akihiro Sato, Miwako FujiokaDirecció de fotografia: Ricardo De Angelis ADF, Sorin Dragoi RSCMuntatge: Ulrike TortoraSo: Andre Bendocchi-AlvesMúsica: Luis Borda

Argentina i Alemanya (2008), 88 minuts
VO en castellà
SINOPSI

El último aplauso narra la història d’un grup de cantants de tango de Buenos Aires que va tocar durant molts anys a un dels bars de tango més famosos de la ciutat, el “Bar El Chino”. El 2001, l’amo del bar mor misteriosament i passen a ser propietaris del local la vídua i la seva nova parella. Un parell de setmanes després, el lloc estava en runes, i els mítics cantants d’El Chino començaven a caure en l’oblit.

El último aplauso comença aquí, amb uns artistes apassionats pel tango que tenen un únic somni: tornar a cantar en públic, encara que sigui per últim cop. Mostra les seves dificultats per guanyar-se la vida durant la crisi econòmica més dura que ha viscut mai Argentina, i com lluiten per trobar un lloc on tocar. Finalment, els seus esforços donen fruit. Els cantants es troben amb l’Orquesta Típica Imperial, un grup de joves músics. Plegats podran donar l’últim concert que tan havien anhelat, i tornaran a ser premiats amb els aplaudiments efusius d’un públic que, com ells, sent i estima el tango per sobre de moltes coses. Perquè la vida és un tango.
EL DIRECTOR

German Kral va néixer a Buenos Aires el 1968 i va marxar a viure a Alemanya el 1991 per estudiar cinema. Des del 1993 ha treballat en diverses ocasions amb Wim Wenders, com en els films Die Gebrüder Skladanowsky (1996), Tango Berlin (1997), tots dos seleccionats per al Festival de Cinema de Venècia. La seva pel·lícula Imágenes de la ausencia va ser premiada amb el primer premi al Festival de Cinema de Yamagata (Japó, 1999) i el Bavarian Young Lion Award el 2000. El seu documental Música cubana, estrenat al Festival de Cinema de Venècia del 2004, s’ha vist en cinemes de molts països europeus i s’ha venut a tot el món.

PREMIS I FESTIVALS

  •  Documentary Talent Award al Festival Internacional de Cinema Documental de DOK.Fest. Alemanya, 2009.

  • Starter Film Prize from the City of Munich. Alemanya, 2009.

  • Festival Internacional de Cinema de Mar de Plata. Argentina, 2009.

  • Festival Internacional de Cinema de Haifa. Israel, 2009.

  • Festival Internacional de Cinema de l’Havana. Cuba, 2008


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: