NUESTRO ÚLTIMO BAILE

Títol original: Last Dance Direcció i guió: Delphine Lehericey País: Suïssa Durada: 82 min Any: 2022 Gènere: Comèdia, drama Interpretació: François Berléand, Kacey Mottet Klein, Maria Ribot... Música: Nicolas Rabaeus Fotografia: Hichame Alaouié Distribuïdora: Lazona Pictures Estrena a Espanya: 15/03/2024


Apta per a tots els públics

Doblada en espanyol / Versió original subtitulada en espanyol
      

SINOPSI

El Germain, un jubilat, es queda vidu inesperadament als 75 anys. Ni tan sols té temps per recuperar l'alè abans que la seva família interfereixi en la vida diària: visites i trucades constants, menjars preestablerts... La seva vida es torna cronometrada com un rellotge suís. Però el Germain té el cap en un altre lloc. Honrant una promesa feta a la seva esposa, es veu impulsat a la creació de dansa contemporània.

(FilmAffinity)

CRITICA

Una comèdia vitalista que desafia estereotips


Nuestro último baile, dirigida per Delphine Lehericey i protagonitzada per François Berléand, és una pel·lícula que desafia els estereotips relacionats amb la vellesa i la pèrdua. Amb la participació especial de la destacada artista La Ribot, que lidera la coreografia i debuta com a actriu, la pel·lícula es va alçar amb el Premi del Públic al Festival de Locarno.


La història segueix el Germain, un jubilat de 75 anys que intenta reconstruir la seva vida després de la sobtada mort de la seva dona. Tanmateix, la seva família, en un intent de sobreprotecció, el bombardeja amb visites constants, trucades i menjar. Malgrat això, el Germain té un objectiu clar: complir una promesa antiga sense que la seva família ho sàpiga, submergint-se així en el món de la dansa contemporània, un territori completament nou per a ell.

La directora, Delphine Lehericey, coneguda per la seva habilitat de retratar la joventut en pel·lícules com Puppylove i El horizonte, ara dirigeix la mirada cap a la vellesa amb la mateixa sensibilitat i frescor. Nuestro último baile es destaca com el seu tercer llargmetratge, consolidant la seva reputació amb el Premi del Públic a Locarno. A través del personatge del Germain, interpretat magistralment per François Berléand, la pel·lícula posa llum sobre la tendència de tractar els grans com a adolescents, desafiant aquest comportament amb un toc d'humor.

D'altra banda, la participació especial de l'artista multidisciplinari La Ribota crea una capa addicional d'autenticitat i de profunditat a la pel·lícula. No només lidera la coreografia amb gràcia i destresa, sinó que també debuta com a actriu, interpretant un paper únic que reflecteix la seva pròpia experiència en el món de l'art i la dansa.

Premiada amb el cobejat Premi del Públic al Festival de Locarno, Nuestro último baile és molt més què una simple pel·lícula; és un al·legat a favor de la vida, la llibertat i la recerca constant de l'autenticitat. A través del seu humor enginyós, el seu cor commovedor i el seu missatge inspirador, la pel·lícula convida el públic a submergir-se en un viatge de descobriment personal i celebració de la vida en totes les seves formes.

Nuestro último baile marca el debut en la distribució de LAZONA, una productora coneguda per èxits com la saga Ocho apellidos i No habrá paz para los malvados. Amb la seva estrena prevista per al 15 de març de 2024 a sales espanyoles, la pel·lícula promet captivar el públic amb el seu enfocament fresc i el seu missatge inspirador sobre la importància de desafiar els estereotips relacionats amb la vellesa i l'autenticitat de seguir els nostres somnis, sense importar l’edat.  

Javier Moran – whitepaperby.com                                        


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: