MENTRES SIGUIS TU

Títol original: Mientras seas tú Direcció i guió: Claudia Pinto País: Espanya Durada: 73 min Any: 2023 Gènere: Documental Interpretació: Carme Elias Música: Vanessa Garde Fotografia: Agnès Piqué Corbera Distribuïdora: Castelao Pictures Estrena a Espanya: 09/02/2024


No recomanada per a menors de 7 anys

Versió original en català i castellà
      

SINOPSI

Després de 50 anys a teatre, cinema i televisió, Carme Elias és diagnosticada d'Alzheimer. Amb Claudia Pinto, directora i amiga, decideix plasmar el seu últim viatge conscient. Els personatges que la Carme ha interpretat l'acompanyen en aquest tràngol, mentre les fronteres entre ficció i realitat s'esvaeixen. Mentre siguis tu és un joc de miralls constant, un pacte d'amor i amistat.

(FilmAffinity)

CRITICA

“Mentre siguis tu”: l'emotiva història de Carme Elias candidata a diversos premis


Mentre siguis tu, el documental sobre la lluita de Carme Elias contra l'Alzheimer, competeix als grans premis del cinema espanyol.


Mentre siguis tu, dirigida per Claudia Pinto Emperador, és un emotiu documental que narra la vida de l'actriu Carme Elias després del diagnòstic d'Alzheimer. La pel·lícula ha estat nominada als Premis Goya, Gaudí, Forqué i Feroz en la categoria de Millor Pel·lícula Documental. [...]

Aquest film és un testimoni valent i vitalista de Carme Elias, que enfronta amb lucidesa la pèrdua de la seva consciència. La pel·lícula no busca educar sobre l'Alzheimer, sinó acompanyar l'actriu en el seu viatge. Mentre siguis tu es va estrenar a la secció Made in Spain del Festival de Sant Sebastià i ha estat seleccionada com una de les 15 candidates als Premis Gaudí.

La pel·lícula relata la història de Carme Elias i Claudia Pinto, que van decidir rodar la seva tercera i última pel·lícula juntes després que l'actriu fos diagnosticada amb Alzheimer fa quatre anys. El que va començar com un projecte secret es va convertir en una invitació commovedora a viure el present, un pacte d'amor i amistat, i un homenatge a la vocació i l'art.

La crítica ha elogiat la pel·lícula per la seva capacitat per convertir la foscor de l'Alzheimer en llum, el seu treball excepcional i el seu enfocament respectuós i commovedor en el retrat de la vida de Carme Elias.

Mentre siguis tu promet commoure l'audiència amb la història d'una actriu que enfronta amb valentia la pèrdua de la consciència i celebra la vida en el seu estat present. La pel·lícula és un testimoni commovedor d’amor i amistat, i una obra d’art que competirà en els prestigiosos premis del cinema espanyol.                                                                                           

Gibran Alejandro Soto Flores - mundiario.com  

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: