EL COLOR PÚRPURA

Títol original: The Color Purple Direcció: Sam Blitz Bazawule Guió: Marcus Gardley, Marsha Norman País: EUA Durada: 140 min Any: 2023 Gènere: Musical, drama Interpretació: Fantasia Barrino, Taraji P. Henson, Danielle Brooks Música: Stephen Bray, Siedah Garrett, Brenda Russell, Allee Willis Fotografia: Dan Laustsen Distribuïdora: Warner Bros Estrena a Espanya: 09/02/2024


No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en espanyol / Versió original subtitulada en espanyol
      

SINOPSI

Ambientada a començaments del segle XX, la història segueix la Celie, una jove dona negra que creix en el difícil context del sud dels Estats Units. Ella i la seva germana Nettie han de patir el dur moment racial de l'any 1909, a més del constant abús per part del seu pare. Abús físic i també sexual, que deixa embarassada la Celie. Ella és forçada a haver de donar el nadó i casar-se amb el granger Albert "Mister" Johnson, abandonant així la seva estimada germana. Durant dècades ambdues germanes tenen prohibit el contacte per les dures imposicions del marit de la Celie, que la té tancada a casa i impedint rebre correspondència. La Celie intentarà reconnectar amb la Nettie amb el pas del temps i amb el canvi de paradigma a la societat americana.

(Sensacine)

CRITICA


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: