OPERACIÓN NAPOLEÓN

Títol original: Operation Napoleon Direcció: Óskar Thór Axelsson Guió: Marteinn Thorisson (novel·la: Arnaldur Indriðason) País: Islàndia Durada: 112 min Any: 2023 Gènere: Thriller Interpretació: Vivian Ólafsdóttir, Jack Fox, Iain Glen... Música: Frank Hall Fotografia: Árni Filippusson Distribuïdora: Twelve Oaks Pictures Estrena a Espanya: 22/9/2023

No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en espanyol

SINOPSI

Una advocada es va involucrar en una conspiració internacional després de ser acusada d’un assassinat que no va cometre. L'única possibilitat de supervivència rau a descobrir el secret d'un vell avió alemany de la Segona Guerra Mundial, descobert a la glacera més gran d'Islàndia.

(FilmAffinity)

Secrets nazis


Un dels aspectes “positius” de l'escalfament global i el desglaç de les glaceres, és que treu a la llum en ple segle XXI un avió nazi desaparegut, que va estar implicat en una operació secreta a la gèlida Islàndia. El descobridor de l'aparell estrellat, l’Elías, fa fotos, fa un vídeo i truca a la seva estimada germana Kristin, una competent executiva. Però apareix a la neu un grup de sinistres personatges relacionats amb la CIA, liderats per William Carr, que liquiden els acompanyants de l'Elías. Aquest inicia una fugida desesperada, mentre intenta que la Kristin l’ajudi. Però ella mateixa comença a patir una persecució i és acusada d'un assassinat que no ha comès.

Entretinguda cinta d'acció i intriga amb elements conspiranoics que transcorre en bells paratges. Adapta una novel·la supervendes d'Arnaldur Indridason, i darrere de la càmera hi ha Óskar Thór Axelsson, cineasta islandès responsable de diversos capítols de la també amena sèrie Atrapados de nuevo. Encara que alguns dels aspectes de la trama són poc versemblants, per poc que un s'aturi a considerar-los, el director aconsegueix imprimir al relat un ritme trepidant, abonant-se al clàssic esquema de persecució implacable duta a terme per enemics poderosos, que compten amb tots els mitjans per localitzar-te quan ja et creus fora de perill.

Es juga amb el misteri de l'avió nazi, que conté diversos cadàvers d'alemanys, però també d’un militar nord-americà; llegendes sobre el tresor de l'or jueu, l'ajuda d'un antic xicot arqueòleg que no, no es diu Indiana Jones, i descendents de vilatans que van veure estavellar-se l'avió cap al final de la guerra, ajuden a constituir un film de vella escola, del qual es pot gaudir, incloent-hi el final que deixa oberta la porta perquè l'aventura continuï. A més dels actors islandesos, desconeguts per a qui subscriu, hi ha una cara més popular, la de Iain Glen, que posa cara al malvat de la funció.

José María Aresté – decine.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: