MISTERIO EN VENECIA

Títol original: A Haunting in Venice Direcció: Kenneth Branagh Guió: Michael Green. (novel·la: Agatha Christie) País: EUA Durada: 103 min Any: 2023 Gènere: Intriga, Interpretació: Kenneth Branagh, Kyle Allen, Camille Cottin, Jamie Dornan, Tina Fey, Jude Hill, Ali Khan, Emma Laird, Kelly Reilly, Riccardo Scamarcio, Michelle Yeoh Música: Hildur Guðnadóttir Fotografia: Haris Zambarloukos Distribuïdora: Walt Disney Estrena a Espanya: 15/9/2023


No recomanada per a menors de 12 anys

Doblada en espanyol

SINOPSI

Ambientada a l'esgarrifosa Venècia posterior a la Segona Guerra Mundial la vigília de Tots Sants. Ara retirat i vivint en un exili autoimposat a la ciutat més glamurosa del món, Hércules Poirot assisteix de mala gana a una sessió d'espiritisme en un palau embruixat i en ruïnes. Quan un dels convidats és assassinat, el detectiu es veu immers en un sinistre món d'ombres i secrets.

(decine21.com)



“Misterio en Venecia” serà diferent del llibre d’Agatha Christie


La pel·lícula “Misterio en Venecia” és una nova adaptació d'una obra d'Agatha Christie que arribarà als cinemes sota la direcció de Kenneth Branagh.


Després d'Asesinato en el Orient Express (2017) i Muerte en el Nilo (2022), ara podrem veure Misterio en Venecia, una adaptació del llibre Las manzanas (Hallowe'en Party) d'Agatha Christie publicat el 1969. Però en aquesta ocasió, han decidit que la història canviï força pel que fa a l'original.

Almenys, així ho ha explicat a TD James Pritchard, director executiu d'Agatha Christie Estate i productor executiu de Misterio en Venecia.

Aquestes són les seves paraules:

Hi ha una quantitat significativa de canvis a la història. I sí, una de les pistes és al títol. Amb Asesinato en el Orient Express i Muerte en el Nilo, havíem fet dues adaptacions molt, molt fidels de dos llibres força famosos i de grans dimensions. I Michael Green, l'escriptor, i Kenneth Branagh, òbviament, el director i protagonista (Hércules Poirot) van sentir que potser hauríem de sorprendre la nostra audiència amb això i provar alguna cosa una mica diferent”.
“I la principal diferència que buscaven era el to. Volien jugar una mica amb el gènere de terror i van sentir que Hallowe'en Party era una gran plataforma de llançament per a això. Volien ambientar-la a Venècia. Això va ser un canvi força primerenc que se'ls va acudir. Hi havia dues raons potencials per a això. Una de les quals és, ja ho sabeu, si faràs una pel·lícula de Hollywood, vols un gran teló de fons, i Venècia està bé. No hi ha gaires escenaris millors que Venècia. Així que hi havia elements cinematogràfics”.

“Però també hi ha un element atmosfèric a Venècia. Aquesta pel·lícula juga amb el sobrenatural, té el potencial del sobrenatural al seu cor, i Venècia té un aire de misteri i un aire de mística que juga amb això. Però ja ho sabeu, l'objectiu d'aquesta pel·lícula és jugar amb el gènere i tot aquest tipus de coses. I Kenneth Branagh i Michael Green volien jugar amb la trama. I el vam acabar amb un gran misteri d'assassinat i una gran experiència. Així que, amb sort, la gent ho gaudirà tal com és”.

“No puc pensar en res que no hagi funcionat o que no pugui funcionar a Misterio en Venecia. Una de les coses extraordinàries de Michael Green com a escriptor és que gairebé sembla que, amb el seu primer esborrany, ho fa tot correcte. I molt pocs canvis a partir d'aquí, sembla saber què funciona des del principi. En realitat, sospito que si tornessis al primer esborrany i el comparessis amb el que està en pantalla, no hi hauria gaire diferència. Així que sí, pràcticament hi és tot”.

David Larrad - cinemascomics.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: