LOLI TORMENTA

Direcció: Agustí Villaronga Guió: Mario Torrecillas, Agustí Villaronga País: Espanya Durada: 98 min Any: 2023 Gènere: Comèdia Interpretació: Susi Sánchez, Joel Gálvez, Celso Bugallo, Mor Ngom, Meteora Fontana, Fernando Esteso, Maria Anglada Sellarès Fotografia: Josep M. Civit Distribuïdora: Caramel Films Estrena a Espanya: 31/03/2023

No recomanada per a menors de 7 anys
Versió original en espanyol           

SINOPSI

La Lola, la moderna i caòtica àvia de l'Edgar i el Robert, es va fer càrrec d’ells després de la mort de la seva filla uns anys enrere. Tots tres viuen en una modesta casa de l'extraradi de Barcelona, i res no els fa sospitar que la seva tranquil·la vida està a punt de canviar dràsticament. La Lola ha entrat en un procés avançat d'Alzheimer i els nens, que no estan disposats a separar-se’n i acabar en un lloc d'acollida, se'n faran càrrec amb gran enginy i desbordant fantasia, ocultant la seva malaltia. Per això s'hauran d'enfrontar, igual que el Robert en les seves competicions d'atletisme, a més de 3.000 obstacles.

(elseptimoarte.net)

CRÍTICA

Última pel·lícula del cineasta Agustí Villaronga, protagonitzada per Susi Sánchez (Cinco lobitos, i guanyadora del Goya a la millor actriu per La enfermedad del domingo) amb els debutants Joel Gálvez, Mor Ngom i Maria Anglada Sellarés, i els actors Celso Bugallo -guanyador del Goya a la millor interpretació masculina per Mar Adentro-, Fernando Esteso, Pepa Charro i Meteora Fontana.

La pel·lícula, que s'estrenarà de manera pòstuma, va ser rodada durant l'estiu boreal del 2022 a diferents localitzacions de Barcelona i compta amb guió de Mario Torrecillas i del mateix Agustí Villaronga, basat en un argument original del mateix Torrecillas. Loli Tormenta suposa un viratge a la carrera del director, que afronta una història humanista en clau de comèdia.


Agustí Villaronga

És un dels noms clau del cinema espanyol de les darreres dècades gràcies al seu cinema personal i la seva capacitat per generar atmosferes úniques. Va debutar el 1985 amb la impactant i referencial Tras el cristal, que es va estrenar mundialment a la Berlinale. El seu segon llargmetratge, El niño de la luna (1989) va participar al Festival de Canes i va guanyar el Goya al millor guió original. La seva trajectòria inclou títols com 99.9 (1997), El mar (2000) -presentada a la Berlinale-, Aro Tolbukhin. En la mente del asesino (2002) -Premi Ariel al millor guió original- o l'èxit de taquilla i crítica, Pa negre (2010), guanyadora de nou Goyas, entre els quals a la millor pel·lícula i la millor direcció; tretze premis Gaudí, i l'Ariel a la millor pel·lícula llatinoamericana, a més de ser seleccionada per representar Espanya als Oscar.

Entre els seus altres treballs com a director destaquen El rey de La Habana (2015), Incerta glòria (2017), Nacido rey (2019) i El ventre del mar (2021), que va rebre la Biznaga d'Or a la millor pel·lícula al Festival de Màlaga el 2021 més cinc premis més, incloent-hi la Biznaga de Plata a la millor direcció i al millor guió. Habitual de festivals internacionals com Canes, Berlín i Sant Sebastià, Villaronga va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cinematografia el 2011 i la medalla d'or al mèrit en les Belles Arts el 2022.                                                                          

lahiguera.net

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: