HOPE

Títol original: Håp Direcció i guió: Maria Sødahl País: Noruega Durada: 126 min Any: 2019 Gènere: Drama Interpretació: Stellan Skarsgard, Andrea Bræin Hovig, Elli Rhiannon Müller Osbourne, Eirik Hallert, Steinar Klouman Hallert, Johannes Joner, Gjertrud L. Jynge, Alexander Mørk Eidem, Dina Enoksen Elvehaug, Knut Magne Uv, Thomas Tetens Moe, Einar Økland, Ingrid Bugge, Hala Dakhil, Alfred Vatne, Kristin Voss Hestvold, Terje Auli, Daniel Storm Forthun Sandbye, Bente Westad, Maria Vatne Fotografia: Manuel Alberto Claro Distribuïdora: Adso Films Estrena a Espanya: 22/01/2021

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en català

SINOPSI

La relació entre una parella d'artistes és posada a prova quan a ella li descobreixen que té una malaltia que amenaça de robar-li la vida. Què passa amb l'amor quan a una dona de mitjana edat li pronostiquen tres mesos de vida? L’Anja (43) i en Tomas (59) viuen en família al costat dels seus fills biològics i fillastres però durant anys, la parella s'ha distanciat. Quan l’Anja rep el diagnòstic de càncer cerebral terminal el dia abans de Nadal, la seva vida es trenca i posa a prova l'amor desatès.

(FilmAffinity)



CRÍTICA


12.09.2019 - La guionista i directora noruega Maria Sødahl presenta una història d'amor delicada i autobiogràfica a través del poderós duo format per Andrea Bræin Hovig i Stellan Skarsgård

La directora noruega Maria Sødahl va començar la seva carrera com a directora de càsting abans d'escriure i dirigir la seva primera pel·lícula, Limbo, que va guanyar cinc dels deu premis Amanda als quals va ser nominada. Hope, la seva segona pel·lícula, es va estrenar a la secció Discovery de la 44a edició de Festival Internacional de Cinema de Toronto.

Després d'una reeixida gira internacional amb la seva companyia de dansa, l’Anja (Andrea Bræin Hovig), torna a casa per celebrar Nadal i tots l'estan esperant: el seu company de vida, el director de teatre Tomas (Stellan Skarsgård); els seus tres fills, els altres tres del primer matrimoni del Tomas, i el seu pare. Però el dia abans de Nadal, l’Anja rep una terrible notícia: té un tumor cerebral terminal, que probablement sigui una metàstasi del càncer de pulmó que va superar l'any anterior. Segons les primeres estimacions, el tumor és inoperable, i a l’Anja només li queden un parell de mesos de vida. Quan coneix la notícia, l’Anja comença a canviar i, durant la setmana següent, la seva relació amb el Tomas serà posada a prova.

Hope és una història íntima i fràgil que es desenvolupa durant set dies; i on un esdeveniment de vida o mort revela els sentiments d'una parella que estava en negació, obligant-la a afrontar problemes que tenien ben amagats. En lloc de ser una crònica sobre una crisi de mitjana edat sobre la feina o les ambicions, la crisi de l’Anja i el Tomas és la seva última oportunitat per provar que la seva relació era real i no es basava en la negació o en la ignorància. Sense temps, es veuen obligats a ser francs l'un amb l'altre com mai ho havien estat en 20 anys de relació. Aquests dies són una oportunitat per a la redempció i per a la reconciliació, tant amb el passat com amb un futur breu i incert. En aquest procés, han de transitar un delicat balanç entre exposar els seus propis somnis personals incomplerts i confessions íntimes sense atacar o ferir l'altre. Finalment, tots dos han de decidir si queda alguna esperança per al seu amor, ja que la vida poques vegades dona una segona oportunitat per descobrir-se.

Hope, escrita per Sødahl, es basa en la seva història personal, ja que fa set anys va rebre el diagnòstic d'un càncer terminal i va viure aquesta experiència tan difícil al costat del seu marit, el director Hans Petter Moland. D'una manera més autobiogràfica, Sødahl s'enfronta al seu passat amb realisme i presenta un treball commovedor i gens melodramàtic, l’apropament cru i sense pretensions del qual és molt emotiu i roman fidel a la seva pròpia experiència.

Les captivadores i afectuoses interpretacions dels actors protagonistes ressalten aquesta delicada complexitat emocional. L'estrella emergent noruega Andrea Bræin Hovig interpreta l’Anja, el personatge inspirat en Sødahl, que viu un calvari, encarnant diverses emocions a través d'aquest esdeveniment. Per la seva banda, el conegut actor suec Stellan Skarsgård interpreta el personatge del Tomas, basat en el seu bon amic i col·laborador Moland, un home afectuós i compromès que, no obstant això, necessita distanciar-se dels esdeveniments.

Vassilis Economou – cineruopa.org  


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: