LOS HERMANOS SISTERS

Títol original: Les Frères Sisters Títol internacional: The Sisters Brothers Direcció: Jacques Audiard Guió: Jacques Audiard, Thomas Bidegain (novel·la: Patrick Dewitt) País: França Durada: 121 min Any: 2018 Gènere: Western Interpretació: Joaquin Phoenix, John C. Reilly, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed, Rebecca Root, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Ian Reddington, Philip Rosch, Rutger Hauer, Carol Kane, Creed Bratton, Duncan Lacroix, Niels Arestrup Fotografia: Benoît Debie Distribuïdora: Avalon Distribución Audiovisual Estrena a Espanya: 10/05/2019

No recomanada per a menors de 12 anys
Doblada en castellà i versió original subtitulada en castellà

SINOPSI

1850. En plena febre de l'or, Charlie (Joaquin Phoenix) i Eli Sisters (John C. Reilly) viuen en un món salvatge. Els dos germans són pistolers i tots dos tenen les mans tacades de sang. Encara que ho donaria tot pel seu germà petit, Eli (Reilly) somia poder portar una vida normal. Un encàrrec del comodor (Rutger Hauer), que vol eliminar un químic cercador d'or, els portarà d'Oregon a Califòrnia en un viatge iniciàtic que posarà a prova el vincle entre els dos germans.

(Sensacine.com)

CRÍTICA

 

2018.09.02 - VENÈCIA 2018: Jacques Audiard continua la seva exploració de la violència i les emocions humanes en un efectiu western crepuscular ambientat a Amèrica en la dècada de 1850

Les bales xiulen en l'aire, els cossos cauen a terra i un cavall fuig espaordit, amb la seva cabellera en flames, mentre una parella d'assassins fa el recompte exacte de les seves víctimes. Ambientada a Oregon en la dècada de 1850, la nova i ambiciosa pel·lícula de Jacques Audiard, Los hermanos Sisters, competeix en la 75a edició del Festival de Venècia, presentant una sèrie de clixés del gènere pràcticament inevitables. No obstant això, el director francès (guanyador de la Palma d'Or el 2015 amb Dheepan) guarda alguns asos a la màniga, presentant una visió particular i excèntrica sobre els problemes de l'Oest Americà.

La pel·lícula avança al ritme dels tambors, combinant espectacle clàssic (ritme, persecucions, espais naturals, girs de guió, trets, etc.) amb una exploració de la psique americana (violència instintiva, sentiment de germanor, ferris ideals i corrupció). Los hermanos Sisters li deu molt a la novel·la crepuscular de Patrick de Witt, autor a qui Audiard ja havia adaptat a De óxido y hueso. En aquest cas, el director realitza una versió bastant fidel de la novel·la original al costat del guionista Thomas Bidegain (potser endolcint lleugerament la bogeria de l'obra). El resultat és una molt bona pel·lícula d'aventures, el macabre sentit de l'humor de la qual està esquitxat per diversos moments de reflexió, dreceres a través de les muntanyes i un viatge iniciàtic que acaba amb una cruïlla entre un passat sagnant i un futur utòpic.

El costat fosc de la història l’aporten els germans Sisters: Charlie (Joaquin Phoenix) i Elijah (John C. Reilly), fills d'un pare dement. Després d'un passat com a assassins sanguinaris, els germans es troben ara al servei del comodor (Rutger Hauer). La seva última missió és unir-se al detectiu John Morris (Jack Gyllenhaal) per trobar Hermann Kermit Warn (Riz Ahmed), un inventor que ha desenvolupat un procés químic secret per revelar la presència d'or en el llit dels rius. La història està sembrada de cadàvers i episodis grotescos (aranyes verinoses, terribles reaccions al·lèrgiques i un cavall ferit que es descompon gradualment), així com d'incessants i animades discussions entre els dos germans, que no aconsegueixen posar-se d'acord sobre el que els espera en el futur. La pel·lícula ens transporta de Myrtle Creek a San Francisco, passant per Jacksonville, a una velocitat vertiginosa, mentre que Morris revela la seva autèntica naturalesa unint-se a l’utòpic Hermann (un admirador de Thoreau que pretén utilitzar l'or per fundar una comunitat ideal). Finalment, quan les dues parelles es troben, s'estableix una increïble associació...

Jacques Audiard compleix de manera impecable en abordar la seva primera pel·lícula en llengua anglesa, amb actors al cim de les seves carreres. El veterà director entrega una obra entretinguda, plena d'energia i construïda amb gran mestria; sense abandonar la seva atracció per les atmosferes fosques, tenebroses i redemptores, però adaptant-la a un públic més ampli. Molts lamentaran aquesta decisió, així com la falta de profunditat dels personatges de Morris i Hermann (una conseqüència del ritme frenètic de la pel·lícula), però en general Los heramanos Sisters és una intel·ligent reinterpretació del gènere western i una pel·lícula de gran qualitat.

Fabien Lemercier – Cineuropa.org

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: