MANUAL DE UN TACAÑO

Títol original: Radin! Direcció: Fred Cavayé Guió: Fred Cavayé, Nicolas Cuche, Laurent Turner (idea original: Olivier Dazat) País: França Durada: 89 min Any: 2016 Gènere: Comèdia Interpretació: Dany Boon, Laurence Arné, Noémie Schmidt, Patrick Ridremont, Christophe Favre Fotografia: Laurent Dailland Distribuïdora: Vértice Cine Estrena a Espanya: 17/02/2017

No recomanada per a menors de 7 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

François Gautier és un garrepa. Estalviar li produeix alegria. La seva vida gira amb l'única finalitat de no gastar gens, però un dia tot canvia quan s'enamora i descobreix que té una filla de 16 anys de la qual no coneixia l’existència. Obligat a mentir per ocultar el seu terrible defecte, això serà el començament de tots els seus problemes.

(Filmaffinity.com)

CRÍTICA

Dany Boon deu ser un garrepa, però la comèdia francesa és tota seva

Dany Boon s'ha convertit en la gran estrella de la comèdia gala amb papers de tipus bonassos i entranyables, però a Manual de un tacaño s'atreveix amb un antiheroi que fa molta gràcia, encara que sigui algú que preferiríem mantenir bastant allunyat del nostre dia a dia. Gairebé a imitació del genial misantrop que Jack Nicholson va interpretar a Mejor... imposible (James L. Brooks, 1997), François Gautier fuig de la companyia de la gent perquè creu que el contacte implica dispendi econòmic, i prefereix la solitud a comprar l'alegria en un centre comercial. Un personatge una mica menyspreable, però gens idiota, que, d'altra banda, el guionista i director Fred Cavayé ens presenta a través d'un reguitzell de gags sobre garrepes que podria erigir-se en antologia bromista de l'estereotip. Ara bé, com redimir aquest pobre diable de la seva maleïda condició de mesquí?

Cavayé tira per la via fàcil i fa entrar en la vida del protagonista dues dones que, al pic més dramàtic de la història, li faran qüestionar la seva mesquina austeritat. Per sort, abans que la cinta comenci a virar cap al conseqüent to dolç, els ximplets malentesos ocupen bona part de la funció i la successió de situacions incòmodes i còmiques ens permeten gaudir d'un Boon especialment còmode i hilarant en aquest inusitat perfil de pesseter. Perquè ser ronyós no hauria d'estar renyit amb el riure.

Paula Arantzazu Ruiz – Cinemania.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: