ALICIA A TRAVÉS DEL ESPEJO

Títol original:  Alice in Wonderland: Through the Looking Glass Direcció: James Bobin País: EUA Durada: 113 min Any: 2016 Gènere: Fantasia Interpretació: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Michael Sheen, Alan Rickman, Stephen Fry, Timothy Spall, Rhys Ifans, Ed Speleers, Barbara Windsor, John Sessions, Paul Whitehouse, Karol Steele Guió: Linda Woolverton Música: Danny Elfman Fotografia: Stuart Dryburgh Distribuïdora: Walt Disney Pictures Estrena a Espanya: 27/5/2016


Qualificació per edats:
Apta per a tots els públics
Doblada en castellà

SINOPSI

Quan Alicia (Mia Wasikowska) es desperta al País de les Meravelles, la jove protagonista haurà de viatjar a través d'aquest món màgic i intentar canviar el passat amb l'ajuda d'un enigmàtic artefacte conegut com la cronosfera, tot amb la finalitat de rescatar el seu amic el Barreter Boig (Johnny Depp). Només així podrà detenir el malvat Temps (Sacha Baron Cohen) abans que es compleixi el termini marcat pel rellotge i el País de les Meravelles es converteixi en un món estèril i sense vida. I per si fos poc, també estarà a les seves mans frenar els malvats plans de la Reina Roja (Helena Bonham Carter), amb la qual es tornarà a veure les cares en un nou enfrontament. En aquesta nova aventura de fantasia, Alícia, amb l'ajuda d'alguns nous amics, s'haurà d'enfrontar a diferents obstacles per aconseguir el seu objectiu en aquesta realitat en la qual tot és màgicament possible o impossible.

(Sensacine)

CRÍTICA

Retorn a Wonderland

Els sis anys transcorreguts entre Alicia en el país de las maravillas, de Tim Burton, i Alicia a través del espejo, de James Bobin, semblen no existir a tenor del resultat de la segona entrega, excepte, evidentment, en la millora tècnica en els efectes digitals -deixant de banda el rostre de Johnny Depp com el Barreter Boig, una autèntica caricatura ridícula- i, sobretot, en el terreny del 3D, encara que torni a mostrar-se la seva utilització en un pla merament espectacular que tot just ajuda a la narrativa. Per la resta, les dues pel·lícules mantenen tal coherència estètica, lògica a nivell de producció, que esborren pràcticament el món creat de Carroll.

Perquè la pel·lícula de Bodin / Disney pren el llibre de Carroll com a font d'inspiració i entrega una història pràcticament inventada, reprenent l'acció una mica després del final de l'anterior: Alícia ara capitaneja amb bravura i intel·ligència el vaixell del seu pare. No obstant això, quan torna a port, es troba amb una doble situació: la possibilitat de perdre l'embarcació i, alhora, haver d'acceptar una feina com a oficinista, per la seva condició de dona. De nou, per fugir de la realitat, acabarà tornant a Wonderland, ara a través d'un mirall, on es trobarà el Barreter Boig sumit en una depressió que pot acabar amb ell. Alícia, per a evitar-ho, s'endinsarà en un viatge al passat en el qual s'haurà d'enfrontar al Temps i la Reina Roja.

Bodin pren els personatges creats per Carroll, Burton mitjançant, sense cap sorpresa, és a dir, es conforma amb mostrar-los sabedor que qui hagi vist l'anterior, els identificarà sense cap problema, per així poder centrar-se en una història que és pura acció tant en el millor sentit com en el pitjor. En el millor, perquè en molts trams resulta un espectacle magnífic, que intenta tenir un pes dramàtic encara que tot just el desenvolupa, conscients els seus responsables que, en el fons, el que importa és la potència de les imatges, el seu impacte. En el pitjor, perquè l'anterior acaba buidant de contingut la pel·lícula, excepte en el seu contingut més emocional, i, a causa del seu una mica excessiu metratge, acaba resultant esgotadora, com els viatges en el temps per a Alícia. Tot per conduir-nos cap a un final que és més o menys el mateix de l'anterior i, sobretot, eliminant pràcticament l'origen literari, obert a altres aventures per a la franquícia un cop acabat el lògic díptic a partir de l'obra de Carroll.

Però no es pot negar que Alicia a través del espejo resulta un espectacle en general entretingut i efectiu, amb algunes seqüències resoltes de manera excel·lent i que aconsegueix transmetre un sentit de l'aventura dinàmic i un to amable i sense pretensions més enllà de l'acció.

El millor: Sacha Baron Cohen.

El pitjor: Johnny Depp, gairebé un holograma.

Israel Paredes - Sensacine

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: