INFORME GENERAL II. EL NUEVO RAPTO DE EUROPA

 

Titul original: Informe general II. El nuevo rapto de Europa Director: Pere Portabella Any: 2015 Duració: 126 minutos Guió: Pere Portabella participants: Quim Arrufat, Zdenka Badovinac, Manuel Borja-Villel, Íñigo Errejón, David Fernàndez, Carme Forcadell, Marina Garcés, Itziar González Virós, Toni Negri, Marcos Portabella Arnús. Muntatge: Oskar Gomez So: Biel Cabré Fotografia: Elisabeth Prandi Productora i distribuïdora: Films 59



Qualificació per edats: PQ
VO SUBT en castellà
SINOPSI

A partir d'una trobada entre intel·lectuals i moviments socials per debatre un nou projecte europeu, la pel·lícula presenta una complexa trama de plataformes ciutadanes, institucions en reinvenció i processos socials canviants. Informe general II defensa la funció de la cultura com a espai d'interrogació del present i el paper del museu com a institució pública des de la qual pensar quins són els nostres relats, heretats i propers, i quin tipus de subjecte pot apropiar d'aquestes narracions i projectar cap al futur. La ciència, els col·lectius ciutadans, els moviments de base i les xarxes complementen a la institució cultural, dibuixant un panorama d'incertesa que la pel·lícula de Portabella mostra i, al mateix temps, qüestiona.

CRÍTICA

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: