CREED. LA LEYENDA DE ROCKY
Títol original: Creed Direcció: Ryan Coogler País: EUA Gènere: Drama Durada: 132 min Interpretació: Sylvester Stallone (Rocky Balboa), Michael B. Jordan Guió: Ryan Coogler i Aaron Covington Producció: Robert Chartoff, Sylvester Stallone, Kevin King Templeton i Irwin Winkler Distribuïdora: Warner Bros Pictures España Estrena a Espanya: 29/1/2016



Qualificació per edats: No recomanada per a menors de 12 anys
DO en castellà
SINOPSI


Adonis Johnson no va arribar a conèixer el seu pare, el campió del món dels pesos pesats Apollo Creed, que va morir abans que ell naixés. No obstant això, ningú pot negar que porta la boxa a la sang, de manera que posa rumb a Filadèlfia, el lloc on es va celebrar el llegendari combat entre el seu pare i Rocky Balboa. Un cop allà, Adonis busca Rocky i li demana que sigui el seu entrenador. Tot i que aquest insisteix que ja ha deixat aquest món per sempre, Rocky veu en Adonis la força i determinació que tenia el seu aferrissat rival, i que va acabar per convertir-se en el seu millor amic. Finalment, accepta entrenar-lo tot i que està lliurant el seu propi combat contra un rival més letal que qualsevol als quals es va enfrontar en el quadrilàter.

(Filmaffinity)

CRÍTICA

[...] Una altra vegada tornem als carrers de Filadèlfia, una altra vegada veiem els rings i el restaurant Adrian’s. Rocky Balboa ha tornat, però ni és el protagonista ni la nova aparició del boxejador més famós de la història del cinema ha estat escrita i dirigida per Sylvester Stallone, sinó per Ryan Coogler, un jove talentós que està cridant amb força. Un crit que no ha passat desapercebut per a Marvel Studios.

Així doncs, moltes coses han canviat des que Rocky Balboa pugés del nou al ring amb 60 anys. De primeres, l'atenció recau en el jove Adonis, genialment interpretat per un Michel B. Jordan al qual també l’espera un futur prometedor, i que l'estela de Creed i la seva confirmada seqüela han aconseguit eclipsar el record d'aquest desastre anomenat Cuatro Fantásticos.

No obstant això, tot i mantenir-se en un paper secundari, Stallone aconsegueix extreure el millor del seu conegut personatge, ja que després d’encarnar-lo set vegades a la gran pantalla, a Creed veiem la millor versió de Rocky des del primer lliurament, amb una de les millors interpretacions de la longeva carrera de l'actor. Així doncs, Sylvester Stallone sol·licita a força d’uppercuts l'Oscar a Millor Actor Secundari.

Bona culpa d'això la té la direcció de Coogler, ja que des de la primera escena es desprèn que ens trobem davant una entrega diferent de la saga, més senzilla i propera, més pendent de retratar les persones que la grandiloqüència que emana de les entregues realitzades per Stallone. Tot i això, Creed aconsegueix esprémer la millor essència de la primera cinta, rememorant els millors moments amb picades d'ullet per als fans i establint clars paral·lelismes entre aquell jove Rocky i aquest aguerrit Adonis, que procedien de dos mons totalment oposats, però tots dos tenien ira i voracitat en la mirada, i una força de voluntat i de superació que tant agraden al públic nord-americà.

D'aquesta manera, Creed: la leyenda de Rocky no té moments tan èpics com altres entregues, els seus combats no seran rememorats pels fans de la pel·lícula i de la boxa, però la seva essència i el seu conjunt situen aquest spin-off com la millor entrega de la saga des que es va estrenar la insuperable primera part de Rocky.

Per tot això, Creed: la leyenda de Rocky són dues hores d'emoció, superació i creure en un mateix per esquivar les adversitats i aconseguir els somnis. Però també demostra que l'esperit de Rocky segueix viu, i que una seqüela de Creed serà rebuda amb els braços oberts, tant pels vells com pels nous aficionats al bon cinema en general i a la saga de Rocky en particular.

Eduardo Quintana

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: