ÉL ME LLAMÓ MALALA

Direcció: Davis Guggenheim
País: EUA
Any: 2015
Gènere: Documental
Durada: 87 min
Idiomes: VO en anglès amb subtítols en castellà

 


Qualificació per edats: No recomanada per a menors de 7 anys
SINOPSI

Él me llamó Malala és un documental que explica la història de l'activista pakistanesa Malala Yousafzai que amb 15 anys va ser atacada pels talibans a causa del seu activisme posicionant-se a favor de l'educació per a les dones a la regió de la Vall de Swat al Pakistan. Quan va rebre un tret per part dels talibans mentre anava en un autobús escolar al costat dels seus amics, la notícia va indignar els mitjans internacionals i va donar la volta al món. El documental està dirigit per Davis Guggenheim (Al Gore).

Sensacine

NOTICIA

La pel·lícula de Davis Guggenheim és un retrat íntim de la
Premi Nobel de la Pau Malala Yousafzai



National Geographic Channel (NGC) el 2016 estrenarà -a 171 països i 45 idiomes- Él me llamó Malala, pel·lícula documental dirigida per Davis Guggenheim (Oscar per Una verdad incómoda), que ofereix un retratíntim de la guardonada amb el Premi Nobel de la Pau Malala Yousafzai. Malala va ser objectiu dels talibans i greument ferida per arma de foc quan tornava a casa en un autobús escolar, a la Vall de Swat (Pakistan).


[...]"És una pel·lícula que no només et fa sentir increïblement inspirat, sinó a més amb ganes de fer alguna cosa diferent. Com a líders a l'hora de compartir històries d'importància mundial amb l’audiència més gran possible,és més que un honor ser part d'aquest projecte, és el nostre deure", ha indicat Courteney Monroe, CEO de National Geographic Channels International. "És per això que ens unim a aquest projecte com a socis actius des de la seva estrena global en cinemes fins a la nostra emissió en televisió, dedicant tots els nostres recursos col·lectius per apropar l'important viatge de Malala i la defensa per l'educació de les nenes a milions de persones a tot el món".


El documental examina la vida de Malala abans i després de l'atac sofert. Amb 15 anys, en el moment del succés estava sola, amb el suport del seu pare, en la defensa de l'educació de les menors. El tret patit va originar protestes massives de seguidors arreu del món. Malala miraculosament va sobreviure i ara lidera una campanya per a l'educació de les nenes a nivell global com a cofundadora de la Fundació Malala.

Guggenheim examina com Malala, el seu pare Zia i la seva família estan compromesos en la lluita per l'educació per a totes les nenes a nivell mundial. La pel·lícula mostra l'extraordinària vida d'aquesta jove, des de la seva estreta relació amb el seu pare que li va inspirar el seu amor per l'educació, els seus apassionats discursos davant les Nacions Unides, fins als moments de diversió i rialles a casa amb els pares i germans.

www.elperiodico.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: