MIENTRAS SEAMOS JÓVENES

Títol original: While we’re young Direcció i guió: Noah Baumbach País: EUA Any: 2014 Durada: 94 min Gènere: Comèdia dramàtica Interpretació: Ben Stiller, Naomi Watts, Adam Driver, Amanda Seyfried Distribuïdora: Vértigo Films Estrena a Espanya: 4/9/2015



Qualificació per edats:
No recomanada per a menors de 12 anys
DO en castellà
SINOPSI

Mientras seamos jóvenes
compta amb Ben Stiller i Naomi Watts com a Josh i Cornelia, una parella de Nova York, casada i sense fills, a la quarantena d'edat. Mentre els seus altres amics comencen tots a tenir fills, la parella comença a passar més temps amb una jove parella de hipsters anomenats Jamie (Adam Driver) i Darby (Amanda Seyfried). El noi jove és un aspirant a director de documentals, una vocació que Josh comparteix. Aviat la parella gran comença a gaudir de l'energia que transmet sortir amb aquesta generació més jove, però amb el temps Josh comença a sospitar que el seu nou millor amic pot no ser tan honest i digne de confiança com esperava.

LaButaca.net
CRÍTICA

‘Mientras seamos jóvenes’: anys daurats

Assegura el tango que vint anys són res, però ja se sap que els tangos són molt exagerats. La veritat és que arriba un moment en què sembla que, de tot, fa vint anys. De la mateixa manera, vint anys són la mesura de l'avenir. I més o menys vint són els anys que separen la parelles protagonistes d'aquesta sàtira molt seriosa, o aquest drama ple de situacions divertides, sobre l'abisme generacional que resulta Mientras seamos jóvenes.

El matrimoni format per Josh (Ben Stiller) i Cornelia (Naomi Watts) comencen a freqüentar els joves Jamie (Adam Driver) i Darby (Amanda Seynfied), casats com ells, però que semblen habitar un planeta completament diferent: el planeta de la joventut. Tot i que tots quatre viuen en un Nova York que sembla tret de qualsevol pel·lícula de Woody Allen, la jove parella, a ulls del matrimoni veterà, són com uns extraterrestres que habiten un món distant i ple d'encant. Allà on Josh i Cornelia comencen a descobrir virtuts que mai van tenir o que, si les van tenir, han quedat llargament oblidades. Però Baumambach vol anar més enllà de l'abisme generacional i, així, estableix un joc de miralls en el qual, especialment ells, els protagonistes masculins del film, Josh i Jamie (magnífics Stiller i Adam Driver) es miren i s'observen. L’un amb franca admiració, redescobrint el millor de si mateix. L'altre amb intencions poc clares. En aquest joc del gat i del ratolí, puntuat per les topades entre les dues parelles, troba Mientras seamos jóvenes una palpitació que el dota, a més, d'un corrent profund que travessa de banda a banda la comèdia de confusions i despropòsits que també és. Com travessa el film una col·lateral reflexió sobre el documental -tots dos protagonistes són documentalistes- i tantes altres qüestions: la naturalesa de la maternitat, el valor de l'amistat i els perills de l'ambició, del fingiment i de l'èxit. Sense oblidar una sàtira d'aquests temps digitals i tecnològics.

Com ja va fer a Frances Ha (2012), i sobretot a Greenberg (2010), Baumbach ofereix una diàfana comèdia sobre uns personatges gens evidents, plens de grisos en la seva retorçada naturalesa. Sobre ells, especialment, sobre els protagonistes masculins -les dones queden massa reduïdes a meres comparses- Mientras seamos jóvenes subratlla que vint anys, efectivament, són suficients per marcar dos estils de vida.

Però més que això, que no deixa de ser una qüestió de formes i de moda, Baumbach posa l'accent en les arrugues profundes que deixa l'existència. I en la necessitat de tornar, encara que sigui amb el front pansit. Com afirma el tango.

Salvador Llopart - La Vanguardia

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: