EL ÚLTIMO LOBO

Títol original: Le dernier loup Direcció: Jean-Jacques Annaud Països: Xina i França Any: 2015 Durada: 118 min Gènere: Drama, aventures Interpretació: Shaofeng Feng (Chen Zhen), Shawn Dou, Ankhnyam Ragchaa, Yin Zhusheng, Basin Zhabu Guió: Alain Godard, Jean-Jacques Annaud, Lu Wei i John Collee; basat en la novel·la "Tòtem llop", de Jiang Rong Producció: Jean-Jacques Annaud, Xavier Castano i William Kong Música: James Horner Fotografia: Jean Marie Dreujou Muntatge: Reynald Bertrand Distribuïdora: Vértigo Films Estrena a Espanya: 10/4/2015


Qualificació per edats:
No recomanada per a menors de 7 anys
DO en castellà
 
SINOPSI

Any 1969. Chen Zhen, un jove estudiant de Beijing, és enviat a la Mongòlia Interior per educar una tribu de pastors nòmades. Però en realitat és Chen qui té molt a aprendre sobre la vida en aquesta terra infinita i hostil, més encara sobre la criatura més temuda i reverenciada de l'estepa: el llop. Seduït per la complexa relació gairebé mística i sagrada entre aquestes criatures i els pastors, captura un llobató per domesticar-lo. Però la incipient relació entre l'home i l'animal, així com la forma de vida tradicional de la tribu i el futur de la terra mateixa, es veu amenaçada quan un representant regional de l'autoritat central decideix eliminar com sigui tots els llops de la regió.

Labutaca.net

CRITICA

Per a aventurers desitjosos de descobrir nous horitzons naturals i cinematogràfics

El millor: La delicadesa grandiosa amb la qual filma els paisatges.

El pitjor: Que la història sigui massa ingènua.

Óssos, tigres, llops... la fauna que pobla la filmografia de Jean Jacques Annaud és d'allò més variada i ens condueix als paratges naturals més exòtics que puguem imaginar. Els boscos salvatges, Indoxina, el Tibet, l'Índia colonial i ara l'estepa de Mongòlia. És un cineasta? Un explorador? Un aventurer? El que està clar és que el seu cinema adquireix veritable raó de ser en els espais oberts, en els racons més ignots. Perquè en realitat, un dels principals temes que aborda la seva filmografia és la puresa i la incontaminació, la llibertat animal que ha perdut l'home a través de segles de civilització i la nefasta educació emocional a la qual ha estat sotmès.

El último lobo torna a parlar d'aquests aspectes amb aquesta barreja èpica i alhora profundament naïf amb què Annaud impregna les seves grans produccions. La relació entre home i fera torna a ser el centre d'una narració aquesta vegada ambientada en els anys de la Revolució Cultural Xinesa i ubicada a les indòmites estepes de Mongòlia. Una història d'iniciació, de descobriment sobre les pulsions racionals i sentimentals que controlen l'ésser humà i l'esperit salvatge de la bèstia, carregades aquesta vegada amb un toc de misticisme.

Resulta sorprenent que Annaud, amb setanta-tres anys, s'atreveixi encara a aixecar una producció d'aquest calibre de forma tan sincera i entusiasta com, a la vegada, una mica temerària, amb aquest impuls que té a l'hora de barrejar la ficció amb el documental sobre naturalesa que l'obliga a filmar escenes tan grandioses i eloqüents com l'estampida de gaseles perseguides pels llops enmig d'una tempesta d'hivern, d'una enorme dificultat tècnica i d'enorme bellesa plàstica.

Beatriz Martínez, Fotogramas

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: