CENICIENTA

Título original: Cinderella Direcció: Kenneth Branagh País: Estats Units Any: 2015 Gènere: Fantasia, romanç Interpretació: Lily James (Ella), Richard Madden (el príncep), Cate Blanchett (Madrastra), Holliday Grainger (Anastasia), Sophie McShera (Drisella), Helena Bonham Carter (fada padrina / captaire), Derek Jacobi (rei), Stellan Skarsgård (el gran duc) Guió: Aline Brosh McKenna i Chris Weitz Producció: David Barron i Simon Kinberg Fotografia: Haris Zambarloukos Disseny de producció: Dante Ferretti Distribuïdora: The Walt Disney Company Spain Estrena a Espanya: 27/3/2015


Qualificació per edats:
Apta per a tots els públics
DO en castellà
 
SINOPSI

La història de Cenicienta explica les aventures de la jove Ella (Lily James), el pare de la qual, un comerciant, torna a casar-se després de la mort de la seva mare. Ella vol donar gust al seu pare i acull amb afecte la seva nova madrastra (Cate Blanchett) i les seves filles Anastasia (Holliday Grainger) i Drisella (Sophie McShera) a la casa familiar. Però, quan el pare d'Ella mor inesperadament, la jove es troba a mercè d'una nova família gelosa i cruel. Al final, ella queda relegada a ser una serventa coberta de cendra i per això li posen el trist nom de Cenicienta. Però no perd l'esperança i malgrat la crueltat amb què la tracten, està disposada a complir les últimes paraules de la seva mare que li va dir que havia de ser ‘valenta i amable’.

(FILMAFFFINITY)

CRITICA

Disney torna a portar a la gran pantalla un altre dels seus clàssics més memorables amb actors de carn i ossos

Després de ‘Malèfica’ li arriba el torn al famós conte de 'La Ventafocs', dirigit per Kenneth Branagh i protagonitzat per Lily James i Richard Madden

Branagh aconsegueix una perfecta adaptació del conte a la pel·lícula sense oblidar cap dels detalls. Des dels petits ratolins que ajuden la Ventafocs, l'explicació del seu nom i fins a les famoses paraules que cantava la Fada Fadrina en els seus encanteris -bidi di badi di bu-. Sense oblidar-nos d'altres detalls més importants del conte, com són el vestit blau de la protagonista i les seves sabates de vidre. A més hi ha algunes referències al clàssic de Disney com els dos ocells blaus que voletegen al voltant de la casa de la protagonista.

D'altra banda, els efectes especials donen l'estètica perfecta de conte amb el seu gran castell, on se celebra el ball amb una acurada coreografia a l'estil de les pel·lícules de Sissi, els frondosos i verds boscos, així com l'ambientació tan acolorida i una mica pastissera.


Cate Blanchett demostra la gran actriu que és

La protagonista Lily James, coneguda pel seu paper a Downton Abbey, dóna vida a la bondadosa Ella mentre que Richard Madden, més conegut com Rob Stark a Juego de Tronos, dóna vida al príncep Kit. Tots dos fan uns papers molt plans i deixen veure certa química entre ells, però sens dubte l'actuació més destacada és la de Cate Blanchett.


Blanchett dóna vida a Lady Tremanie, la malvada madrastra, un paper que li ve al pèl i l'actuació de la qual és amb escreix la que més ha agradat a la crítica i la més destacable de la pel·lícula.

Una altra de les actrius de la cinta és Helena Bonham Carter, que dóna el toc d'humor a la història, donant vida a un Fada Padrina una mica esbojarrada i que ajudarà la Ventafocs per anar al ball organitzat pel príncep.

El millor: És una pel·lícula familiar entretinguda i amb aquests finals feliços que ens agraden a tots

El pitjor: De nou apareix el tòpic de l'espanyola amb peineta a l'estil flamenc, representada en Chelina de Saragossa.

Tania Martín Hernández – cinemascomics.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: