DÍOS MÍO, ¿PERO QUÉ TE HEMOS HECHO?

Títol original: Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? País: França Gènere: Comèdia Any: 2014 Durada: 97 min Direcció: Philippe de Chauveron Guió: Philippe de Chauveron, Guy Laurent Fotografia: Vincent Mathias Interpretació: Christian Clavier, Chantal Lauby Distribuïdora: A Contracorriente


Qualificació per edats: Apta per a tots els públics
DO en castellà
La pel·lícula més vista de l'any a
França, Alemanya, Suïssa i Àustria.

La cinta més taquillera i més vista de l'any a França,
amb més de 12 milions d'espectadors.
S'ha convertit en la 7a pel·lícula francesa més vista de la història de França.
SINOPSI

Els Verneuil són un elegant matrimoni de províncies, tradicional, dels de tota la vida... Els casaments de les seves primeres tres filles no han estat com els seus pares somiaven. El senyor Verneuil mai va imaginar tenir un gendre musulmà, un de jueu i un altre de xinès. Els soferts pares esperen que la seva bonica filla petita almenys es casi per l'Església.

CRÍTICA

La quarta boda

Claude Verneuil -notari admirador del general De Gaulle- i la seva dona, Marie, formen un matrimoni tradicional, catòlics de tota la vida. Encara que ambdós tracten de mantenir la ment oberta, no poden evitar sentir certa perplexitat i decepció quan la seva primera filla es casa amb un musulmà, poc després la segona fa el mateix amb un jueu i la tercera acaba amb un xinès. Mentre intenten adaptar-se a la situació amb optimisme, tots dos tenen l'esperança que la seva quarta i última filla fixi la seva mirada en un home amb qui almenys comparteixi la mateixa religió... Un dia, aquesta avança als seus pares que ha conegut un bon catòlic, però oblida esmentar algun altre detall important...

Hilarant cinta francesa, sense gaires ambicions, però amb situacions a l'ordre del dia, i personatges molt humans amb les seves particularitats i els seus defectes, que tenen potencial per connectar molt bé amb el públic. No en va, al seu país (on el matrimoni per mestissatge arriba a un 20%, molt elevat pel que fa als estats del seu entorn), ha aconseguit un enorme èxit, i ha superat ràpidament els 5 milions d'espectadors, i s’ha convertit d'aquesta forma en un fenomen social extracinematogràfic que en cert sentit es podria comparar amb el cas de l'espanyola Ocho apellidos vascos, producció molt diferent però amb la qual comparteix la virtut que funciona i dóna al públic el que vol veure.

Dirigida i coescrita per l'especialista en comèdia Philippe de Chauveron (L'amour aux trousses), fins ara amb poca projecció fora del seu país, Díos mío, ¿pero qué te hemos hecho? té nombroses situacions i diàlegs divertits. Molts d'ells voregen terreny perillós, per exemple quan el gendre musulmà discuteix amb el jueu, però la veritat és que De Chauveron se'n surt sempre amb elegància i enorme simpatia. Per la seva banda, el repartiment està ben escollit, i ofereix interpretacions exagerades però perfectes per al to de la pel·lícula, com en el cas del còmic Christian Clavier, famós per haver sigut Astèrix i protagonitzar la saga de Los visitantes.

Tan francesa que per exemple inclou un acudit (aconseguit) que al·ludeix al còmic Louis de Funès, la veritat és que tot acaba resultant molt universal. Encara que només pretén ser un 'divertimento', Díos mío, ¿pero qué te hemos hecho? aconsegueix cert fons amb la seva apologia de la tolerància, per molt que aquesta obligui de vegades a fer un esforç per ambdues parts.


decine21.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: