LES MALIFETES DE L’EMIL

Títol original: Emil&Ida i Lönneberga País: Suècia Any: 2013 Durada: 63 min Direcció: Per Åhlin, Alicja Björk Jaworski i Lasse Persson Edició: OlleTannergärd Direcció de producció: Clas Cederholm, Lars Blomgren i Malini Ahlberg Argument i guió: Hans Åke Gabrielsson, basat en una història d’Astrid Lingren Animació: Per Åhlin i altres Fotografia: Piotr Jaworski Música: Georg Riedel Data d’estrena a Espanya: 13/12/2014


Qualificació per edats: Apta per a tots els públics, especialment recomanada per a la infància
DO en català
 
SINOPSI

A Katthult de Lönneberga (Smaland) hi viu l’Emil amb la seva germana petita Ida, els seus pares, el granger i la minyona. A l’Emil li agrada molt jugar però sovint acaba fent malifetes. Per això el tanquen al magatzem de la llenya on, en lloc de posar-se trist, aprèn a tallar figures de fusta. Aviat algú el deixarà sortir i s’empescarà una nova trapelleria.

COMENTARI

Emil i les seves aventures recuperen el món rural, divertit, innocent i idíl·lic, de les històries de l’escriptora sueca a principis de segle. L’enginy, la bona voluntat, la fraternal relació de l’Ida amb el germà són els valors d’aquest lluminós relat d’un lloc bo i dels seus habitants.

Basant-se en les històries d’Astrid Lindgren (autora de la famosa Pippa Mitges Llargues) titulades Emil a Lönneberga i il·lustrades per Björn Berg, l’equip de Per Åhlin va realitzar-ne una versió animada. Unificant paisatges i escenaris per tal que els animadors hi poguessin moure els prototips de cada personatge, van treballar el color per reproduir exactament el dels dibuixos de Berg.

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: