BELLE

Direcció: Amma Asante País: Regne Unit Any: 2013 Duració: 104 min. Gènere: Drama Interpretació: Gugu Mbatha-Raw (Belle), Sam Reid (John Davinier), Matthew Goode (capità Sir John Lindsay), Tom Wilkinson (Lord Mansfield), Emily Watson (Lady Mansfield), Sarah Gadon (Elizabeth Murray), Miranda Richardson (Lady Ashford), Tom Felton (James Ashford) Producció: Damian Jones Distribuïdora: Hispano Foxfilm Estrena al Regne Unit: 13/6/2014 Estrena a Espanya: 15/8/2014


Qualificació per edats: Apta per tots els públics
DO en castellà
SINOPSI

Belle està basada en la història real de Dido Elizabeth Belle (Gugu Mbatha-Raw), la filla mestissa il·legítima d'un almirall de la Royal Navy. Criada pel seu oncle avi Lord Mansfield (Tom Wilkinson) i la seva dona (Emily Watson), el llinatge del qual procedeix Belle li ofereix certs privilegis, encara que el color de la seva pell li impedeixi participar plenament de les tradicions del seu estatus social. Sempre amb el dubte de si trobarà l'amor, Belle s'enamora d'un jove idealista, fill d'un pastor, entestat en el canvi. Junts intentaran canviar el paper de Lord Mansfield, president de la Cort Suprema, per acabar amb l'esclavitud a Anglaterra al segle XVIII.

Labutaca.net
CRÍTICA

Belle és un drama d'època molt ben ambientat. Basat en successos reals és un al·legat contra l'esclavitud i el racisme, i a favor de la igualtat entre homes i dones. No és res de l'altre món, però és una pel·lícula que funciona molt bé, tot i que l'arrencada és potser excessivament pausada.

Som davant d'una pel·lícula d'actors, on els tres protagonistes destaquen molt positivament, especialment la bellíssima Gugu Mbatha Raw, a la qual cal augurar un futur esplèndid en el cinema, i al costat d'ella no desmereixen Sam Reid i Tom Wilkinson.

L'acció ens porta al segle XVIII a Anglaterra per presentar-nos Dido Elizebeth Belle (Gugu Mbatha-Raw), filla il·legítima d'un almirall de la Marina reial (Matthew Goode), que és criada pel seu oncle avi, l'aristòcrata i president del Tribunal Suprem Lord Mansfield (Tom Wilkinson) i la seva esposa (Emily Watson). I mentre el seu llinatge li permet certs privilegis, la seva presència provoca també problemes socials, mentre viu en una Anglaterra que encara permet l'esclavitud. Es criarà al costat d'una cosina, blanca, és clar, amb la qual compartirà moltes coses. Belle es debatrà entre l'amor veritable i el destí que li imposa la seva família. Un cas que porta Lord Manfield i en el qual es debat el que va passar en un vaixell en el qual el capità decideix llançar al mar els esclaus que transportava. Belle haurà enfrontar-se als convencionalismes per intentar ser feliç.

Belle recorda en la seva resolució el film de 2010 de Robert Redford, La conspiración, encara que és més clàssica en el seu conjunt.

Belle no és una gran pel·lícula, li falta presència, però sí que és una mostra de cinema interessant, que aconsegueix captar l'interès de l'espectador. Té connexions amb els relats de Jane Austen. És el segon llargmetratge d'Amma Asante; el primer va ser Way of life de 2004.


José López Pérez. No solo cine

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: