LA JUNGLA: UN BUEN DÍA PARA MORIR

T
ítol original: A good day to die hard AKA: La jungla 5 / La jungla de cristal 5 Direcció: John Moore País: EUA Any: 2013 Durada: 96 min Gènere: Acció Intèrprets: Bruce Willis (John McClane), Mary Elizabeth Winstead (Lucy McClane), Jai Courtney (Jack McClane), Sebastian Koch, Cole Hauser, Amaury Nolasco, Anne Vyalitsyna Guió: Skip Woods Producció: Alex Young Música: Marco Beltrami Fotografia: Jonathan Sela Muntatge: Dan Zimmerman Disseny de producció: Daniel T. Dorrance Vestuari: Bojana Nikitovic Distribuïdora: Hispano Foxfilm Estrena als EUA: 14/02/2013 Estrena a Espanya: 15/02/2013

Qualificació per edats:
No recomanada per a menors de 16 anys
DO en castellà

La celebració de que fa un quart de segle que Bruce Willis
va començar com el policia John McLane en la reeixida saga d’acció
La jungla de cristal, amb l
’estrena de la cinquena pel·lícula, La jungla: Un buen día para morir.

SINOPSI

Des de la primera Jungla de cristal el 1988, John McClane sempre s'ha trobat al lloc equivocat en el moment equivocat, amb unes habilitats i una actitud que l'han convertit en l'últim home a quedar en peu i en l'enemic número 1 dels terroristes de tot el món. Ara McClane s'enfronta al seu desafiament més gran, aquesta vegada en un escenari internacional en el qual el seu distanciat fill, Jack, es troba tancat en una presó per un líder rus. Pare i fill hauran de treballar junts per mantenir-se vius i lluitar per una cosa tan essencial en el nostre temps com és la democràcia.

www.elseptimoarte.net
PRÈVIA DE L’ESTRENA

Ja fa un quart de segle que Bruce Willis va començar a suar la samarreta com el policia John McLane en la reeixida saga d’acció La jungla de cristal, i la Fox ha volgut celebrar-ho amb la inauguració d’un enorme mural amb l’efígie de Willis en el seu històric plató d’exteriors, davant l’Estudi 8. La celebració té més de promoció que de record, ja que aquest mateix mes s’estrena la cinquena pel·lícula, La jungla: Un buen día para morir.

En aquest cas, el veterà astre, a prop de complir 58 anys, va assistir a la cerimònia acompanyat del seu coprotagonista Jai Courtney, que dóna vida a Jack, el fill de McClane, en la nova pel·lícula, i del director, John Moore.

El mural inaugurat aquest dijous s’afegeix a uns altres que commemoren passats èxits de la Fox, com els de La guerra de las galaxias: El imperio contraataca, Los Simpson, Sonrisas y lágrimas, La tentación vive arriba i Incidente en Ox-Bow.

La celebració va incloure una recepció al pis 21 del Fox Plaza, que els incondicionals de La jungla / Duro de matar reconeixeran com el “Nakatomi Plaza”, on es va desenvolupar la pel·lícula original.

Bruce Willis va comentar que “una de les coses més fascinants d’interpretar McClane és que ell no és en absolut un superheroi. No té poders ni habilitats especials. És un tipus normal amb el qual qualsevol pot identificar-se. Encara que estiguem contínuament forçant els límits per crear grans escenes d’acció, em sembla que el sentit de l’humor de McClane i la possibilitat d’identificar-se amb ell, són el que de debò atreu el públic”.

La primera pel·lícula, estrenada el 1988, va recaptar 140 milions de dòlars a tot el món; la segona, La jungla 2 / Duro de matar 2 (1990), 240 milions; la tercera, La venganza (1995), 366 milions, i la quarta, La jungla 4.0, / Duro de matar 4.0, 383 milions.

La jungla: Un buen día para morir arribarà a la major part dels mercats internacionals el tercer cap de setmana d’aquest mes de febrer, i en ella, John McClane viatja a Rússia, on l’espera el seu fill, sense saber que es tracta d’un agent encobert de la CIA la missió de la qual és prevenir un robatori d’armament nuclear. No cal dir que pare i fill acabaran formant equip per a desfici dels brètols de torn.

L’estrena de la nova cinta coincidirà amb el llançament, el 27 de febrer, de les quatre primeres en una edició per a col·leccionistes, 25 Aniversario, tant en Blu-ray com en DVD. Ambdues referències inclouran les primeres quatre pel·lícules de la saga a més d’un DVD inèdit de 60 minuts amb continguts extra, Descubriendo La Jungla de Cristal.

www.noticine.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: