JA SOM LEGALS!

ESTRENA

DEL DOCUMENTAL INÈDIT

Ja som legals!


La Fundació Nous Horitzons
estrena a Sant Feliu de Llobregat
un documental
sobre els primers 20 dies
de la legalització del PSUC



El dijous 31 de març a les 20.00 hores

CINEFÒRUM

amb
Jaume Bosch,
Vicenç París i Francesc Baltasar


ENTRADA GRATÜITA
JA SOM LEGALS!

La cinta, que havia estat durant més de trenta anys amagada entre la documentació de la històrica seu del PSUC del carrer Ciutat, 7 de Barcelona,
ha estat tot un descobriment.

La Fundació Nous Horitzons estrena a Sant Feliu de Llobregat
un documental sobre la legalització del PSUC.

El documental, dirigit per Manel Esteban, narra els primers vint dies de legalització del PSUC, a partir del 3 de maig del 1977. Ja som legals  està dividit en dos blocs: en una primera part retrata la festa de la legalització del PSUC, i en una segona part se centra en el primer míting multitudinari que es va celebrar al Palau dels Esports del carrer Lleida. Aquell míting central de la campanya electoral era el primer míting després de 38 anys del PSUC a la clandestinitat. La cinta es va filmar en 16mm i alterna el blanc i negre i el color.

El director Manel Esteban (Barcelona, 1941) va treballar com a operador per a directors de l'Escola de Barcelona i posteriorment va ser autor de pel·lícules com ara Els mars del sud (1990) i Historias de la Puta Mili (1993).

Així mateix, podrem reviure els moments anteriors a la legalització del PSUC a Sant Feliu de Llobregat i al Baix Llobregat, amb imatges que formen part del Fons del PSUC-Iniciativa per Catalunya Verds dipositat a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. Les imatges, inèdites, mostren l’activitat política, sindical i associativa de la gent del PSUC, amb els ja mítics actes del Centre Parroquial (1976) i del càmping de La Tortuga Ligera de Gavà (1977).

 

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: