LA VIDA LOCA


Direcció_Christian Poveda País_ España, Francia y Méjico Any_2008 Durada_89 min Gènere_Documental

Qualificació_ + 18 anys

SINOPSI

Durant gairebé un any i mitjà, el director Christian Poveda s'infiltra en una de les trucades maras salvadorenques, colles que s'enfronten entre sí amb gran violència, integrades per joves tatuats del cap als peus que es dediquen principalment a l'extorsió, al robatori i al tràfic de drogues.

En la colònia La Campanera, en Soyapango, "La vida boja", filmada amb cambra a l'espatlla, recull la quotidianitat de membres d'una de les principals agrupacions bergantes del Salvador, La Mara 18, que es caracteritza per tenir el seu propi llenguatge, tatuatges, codis i elevats nivells d'agressivitat, violència i criminalitat. Aquesta colla i la Mara Salvatrucha, iguals una i una altra en crueltat, impulsades per la negació de tot i la mort, viuen una guerra sense piedad. Alguns d'aquests joves van ser assassinats en el transcurs de l'enregistrament, tal com mostra el documental.

A Amèrica Central se'ls truca maras i són una còpia del model de les colles de Los Ángeles creat pels salvadorencs que van emigrar durant la guerra civil a principis dels anys 80. Allà van sorgir la Mara Salvatrucha i la Mara 18, les dues principals colles que s'enfronten avui dia i entre les quals no existeix diferència ideològica o religiosa que pugui explicar aquesta lluita a mort, aquesta lluita que enfronta a pobres contra pobres.

EL DIRECTOR

El cineasta francoespanyol Christian Poveda, va passar la primera meitat de la dècada dels vuitanta de guerra en guerra: va cobrir, entre d'altres, com fotògraf i reporter la guerra d'Iran i Iraq, la del Líban, les dictadures xilenes i argentines i els conflictes guerrillers del perú, Guatemala i la guerra civil del Salvador, que va esquinçar la nació entre 1980 i 1992. Fa tres anys va decidir instal·lar-se en aquest país, on resideix actualment, i mostrar, en format documental, el dia a dia d'una de les colles més nombroses del Salvador. "La vida loca" és el setzè documental....

Assassinat el 2 de setembre de 2009.

Plus.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: