CATALUÑA ESPANYA


Direcció_ Isona Passola Realització_ Joan Dolç Any_ 2009 Durada- 77 min Gènere_ Documental Producció_ Lluís Ferrando Música_ Sergi López i Jaume Riera Fotografia_ Carles Mestres Estrena_ 23 d’abril de 2009


SINOPSI

Documental que, de la mateixa manera que va fer Julio Médem a La pelota vasca (2003), però sense el rerefons dramàtic del terrorisme, reuneix testimonis oposats al voltant de la realitat catalana i el sentit dels estats i les nacions.

Time Out

COMENTARI

Avui és més necessari que mai que els catalans ens expliquem aquí i a fora. Fins a aquest moment, sembla que no s'hagi trobat la manera que Catalunya i España encaixin. La desinformació, el desconeixement i la poca difusió de la realitat catalana a la resta de l'Estat fan que sigui necessari, ara més que mai, un esforç de reflexió de la societat civil. El diàleg s'ha d'obrir en un horitzó modern i europeu.

Volem, com ho va fer La pelota vasca en el seu moment, empènyer a la reflexió amb la visió serena de pensadors de totes les tendències, més que amb la dels polítics, que tenen tot l'espai en els mitjans. Des de Toni Soler fins a Rubert de Ventós, passant per Albert Boadella; des de José Alcalá-Zamora y Queipo de Llano fins a Luis María Ansón, passant per l'humorista Máximo, i més de quaranta homes i dones RAONANT i SACSEJANT els nostres prejudicis, sobre el sentit dels estats de les nacions, ara que ja és el futur!

Notes de producció

LA DIRECTORA

Isona Passola es va llicenciar en història contemporània. L'any 1990 va produir Despertaferro!, una pel·lícula de dibuixos animats. L'any 1992 va fundar Massa d'Or Produccions, la productora que ha fet Cataluña-Espanya. Des de 1997 imparteix un seminari de guió i producció a la facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull de Barcelona.

Entrevistats: per ordre d’aparició

Alberto Oliart
Toni Soler
Borja de Riquer
Xavier Rubert de Ventós
Ignacio Sotelo
Klaus-Jürgen Nagel
Albert Boadella
Toni Mir
Félix Ovejero
Joan López
Lluís Cabrera
Josep Fontana
Elisenda Paulize
Juan Sisnio Pérez Garzón
Eva Serra
Jesús Ruiz-Huerta
Xavier Solano
Ángel de la Fuente
Ramon Tremosa
Marta Espasa
Guillem López-Casanova
Agustí Colomines
Alain Berset
Máximo Sanjuan
José Alcalá-Zamora y Queipo de Llano
Josep M. Colomer
Germà Bel

També hi apareixen: per ordre d’aparició

Luis María Ansón
Iñaki Gabilondo
Curri Valenzuela
Miguel Herrero y R. de Miñón
Xavier Sala i Martín
Joan Rosell
Alfons López-Tena

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: