CANDILEJAS


Títol original_ Limelight Direcció_ Charles Chaplin País_ EUA Any_1952 Durada_140 min Gènere_Comèdia, drama Intèrprets_Charles Chaplin, Claire Bloom, Buster Keaton, Sydney Chaplin Guió_ Charles Chaplin Producció_ Charles Chaplin Música_ Larry Russell i Charles Chaplin Fotografia_ Karl Struss Estrena a Espanya_18 d’abril de 1955

Edat_ TP


SINOPSI

Calvero és un còmic al Londres de 1914 de qui gairebé ningú recorda els seus anys d’esplendor i glòria sobre l’escenari. La seva vida farà un tomb el dia que salva una jove suïcida, la Terry, desesperada a causa de la paràlisi que pateix a les cames i que l’allunya del seu somni d’esdevenir una gran ballarina.

CRÍTICA

Situada a Londres l'any 1914, la pel·lícula ens narra la història de Calvero, un còmic que va viure temps d’esplendor però de qui ara ja gairebé ningú es recorda. Un dia, quan torna al seu modest apartament en un àtic, detecta olor de gas en un dels pisos de l'edifici. Sense demora, tira la porta a terra i es troba amb una jove que intenta suïcidar-se. Per sort, arriba a temps de salvar la vida de la noia, que es diu Terry, de qui es farà càrrec i la cuidarà a la seva llar. Ella li explica que les seves cames estan paralitzades i que el seu gran somni, convertir-se en una gran ballarina, mai es podrà complir. Gràcies a les paraules d'ànim de Calvero, Terry es recupera lentament i, amb tenacitat, adquireix un enorme èxit en la professió on anhelava triomfar. No obstant això, el còmic que li va donar suport sent el pes dels anys i la frustració que el públic no reconegui el seu treball.

Charles Chaplin construeix un esplèndid drama en el qual de tant en tant s'intercalen alguns fragments còmics, però en aquesta ocasió no són aquests els verdaders protagonistes de la funció. Els diàlegs que pronuncia Calvero són veritable poesia, i és especialment bonica la relació existent entre aquest i Terry. Protagonitzada per Charles Chaplin (esplèndid, exterioritzant en no poques ocasions els seus pensaments), Claire Bloom, Nigel Bruce, Buster Keaton i Sydney Chaplin.

Sidious, Labutaca.net



    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: