NOCHE EN EL MUSEO 2


Direcció: Shawn Levy Títol original: Night at the museum: Battle of the Smithsonian País: EUAAny: 2009 Durada: 105 minGènere: Comèdia Intèrprets: Ben Stiller (Larry Daley), Amy Adams (Amelia Earthart), Owen Wilson (Jedediah), Hank Azaria (Kahmunrah) Guió: Robert Ben Garant i Thomas Lennon Producció: Shawn Levy, Chris Columbus i Michael Barnathan Música: Alan Silvestri Fotografia: John Schwartzman Vestuari: Marlene Stewart Estrena a Espanya: 22 de maig de 2009

Edat_


SINOPSI

Larry Daley (Ben Stiller) es veu obligat a dir adéu a tots els seus amics quan decideixen fer el Museu de Ciències Naturals més "interactiu" i substitueixen totes les figures per hologrames. Els seus amics històrics són empaquetats i enviats als arxius de l’Smithsonian a Washington, D.C., el museu més gran del món. No han passat ni 24 hores quan Larry rep una trucada de Jedediah, el cowboy en miniatura, i descobreix que la taula d’Ahkmenrah s’ha extraviat i això ha fet que l’Smithsonian cobri vida. Per salvar els seus amics, Larry haurà de viatjar a Washington, D.C. i lluitar contra Kahmunrah, Al Capone, Ivan el Terrible i Napoleó, que han planejat un complot per apoderar-se primer del museu, i després del món.

La butaca.net

CRÍTICA

La pel·lícula Noche en el Museo" va plantejar una pregunta candent que a tothom que ha visitat un museu li ha vingut al cap: Què els succeeix a totes les peces quan s'apaguen els llums i els visitants se'n van a casa? La deliciosament imaginativa resposta va donar vida a una tropa de personatges irreverentment divertits, simpàtics i intel·ligents extrets directament de la Història, incorporant-los a una aventura en la qual intervenien homes de Neandertal, texans, presidents dels EUA, dinosaures i ídols de l'illa de Pasqua.

Tots es van unir a un guarda nocturn que va ser capaç de triomfar per primera vegada en la seva vida després d'haver descobert el poder del coneixement i el plaer de l'amistat inesperada. Però, quin podria ser el següent pas de Larry Daley? Els realitzadors de Noche en el Museo sabien que si Larry havia d’emprendre una altra sorprenent odissea, aquesta havia de ser un muntatge de primera –pel que fa a la mida, les aventures i tot el que Larry posaria en joc–. Com aconseguir alguna cosa de proporcions encara més ciclòpies que el Museu d'Història Natural de Nova York? On podria trobar-se un museu encara més gran, atapeït d'una col·lecció de peces fins i tot més esbalaïdora –des de criatures prehistòriques fins a coets de l'Era Espacial, passant per obres d'art medievals– i on les possibilitats de generar emocions, situacions còmiques i la prova definitiva de la lleialtat i el valor de Larry superessin tot el que es coneix si tot cobrés vida de sobte? Només hi havia una resposta.

I va conduir directament a la capital dels Estats Units i a l'únic museu finançat pels contribuents del país: la magnífica Institució Smithsonian. “Volíem que tot el que vam fer en la primera pel·lícula no només fos més gran sinó millor en la segona”, explica el director Shawn Levy, que repeteix el seu rol. “Volíem que l'odissea de Larry resultés encara més captivadora, que l’ajudés a trobar el camí que el tornés al millor de la seva personalitat, de la qual cosa ja va tenir un indici a Noche en el Museo. Ben Stiller i jo sempre vam estar d'acord que no hi hauria més lliuraments d'aquest relat a menys que tinguéssim un excel·lent nou argument –de manera que quan va sorgir la idea de traslladar Larry i els seus amics a l’Smithsonian, sabíem que havíem trobat el que volíem. La idea no podia haver-nos entusiasmat més.”

Notes de producció d’Hispano Fox Film

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: