ÁNGELES Y DEMONIOS


Direcció: Ron Howard País: EUA Any: 2009 Durada: 138 min Gènere: Drama, Thriller Intèrprets: Tom Hanks (Robert Langdon), Ewan McGregor (camarlenc), Ayelet Zurer (Dra. Vittoria Vetra), Stellan Skarsgård (comandant Richter) Guió: David Koepp i Akiva Goldsman; basat en la novel·la de Dan Brown Producció: Brian Grazer, Ron Howard i John Calley
Música: Hans Zimmer. Fotografia: Salvatore Totino Producció: Allan Cameron Vestuari: Daniel Orlandi. Estrena als EUA: 15 de maig de 2009 Estrena a Espanya: 15de maig de 2009

Edat_


SINOPSI

Robert Langdon, expert en simbologia de la universitat de Harvard, torna a trobar-se al seu camí amb obscures forces disposades a tot, incloent-hi l’assassinat, per tal d’assolir els seus diabòlics objectius. En aquesta ocasió, i a petició de les autoritats vaticanes, hauràd’enfrontar-se amb una antiga germandat secreta coneguda com els Illuminati.
COMENTARI

"Les teories conspiratives són més entretingudes que perilloses i subversives"

Malgrat que [Dan] Brown va escriure Àngels i dìmonis abans del best-sellerEl codi Da Vinci, la seva adaptació cinematogràfica es fa en forma de seqüela de la pel·lícula estrenada el 2006, també protagonitzada per Hanks. L'actor dóna vida una vegada més al professor Robert Langdon, el simbologista més cèlebre del món.

"La gent necessita creure en forces majors", ha explicat Hanks sobre l'èxit de les teories conspiratives, tema que més inspira les històries inventades per Brown. "A més, és un gran negoci. Elles aixequen opinions, passions, estimulen discussions i generen ficció, que és el que fem en aquesta pel·lícula", ha justificat, afegint que "a molta gent li encanta imaginar que es troba dins d'una teoria conspirativa" perquè "és més divertit que la vida real".

AMENAÇA L'ESGLÉSIA CATÒLICA

A Ángeles y demonios, Langdon descobreix evidències del ressorgiment d'una antiga germandat secreta coneguda com els Illuminati, que amenaça l'Església catòlica just quan aquesta es troba més vulnerable: després de la mort del papa. Mentre els cardenals es tanquen en el conclave per elegir el nou pontífex, quatre dels cardenals anomenats preferiti (amb altes possibilitats d'elecció) són segrestats i una amenaça de bomba planeja sobre el Vaticà, prometent acabar amb la seu del catolicisme.

Langdon uneix forces amb la científica italiana Vittoria Vetra (Ayelet Zurer) i tots dos s'embarquen en una recerca a través de criptes segellades, catacumbes i catedrals, seguint la pista de símbols creats fa més de 400 anys per salvar el Vaticà. També formen part del repartiment Ewan Mcgregor (com el camarlenc Patrick McKenna), Stellan Skarsgard, Pierfrancesco Favino i Nikolaj Lie Kaas.

"M'encanten els misteris, hi ha moltes coses que no es poden ni s'han d'explicar", ha revelat Hanks, que ha declarat haver estat exposat, al llarg de la seva vida, a una espècie de "simposi" sobre gairebé totes les visions de l'església cristiana a través de la seva família i amics. "Avui sóc creient a l'Església ortodoxa russa", ha declarat.

"LES CRÍTIQUES NO IMPORTEN"

Sobre la possibilitat que Ángeles y demonios rebi crítiques molt dures com les que va tenir El código Da Vinci, Hanks ha revelat creure que, "al cap i a la fi, les crítiques no importen". "Tots som crítics i respecto el treball dels qui les fan professionalment, però en realitat és el públic qui ja té el control", ha sentenciat, potser basat en el fet que El código Da Vinci va recaptar més de 750 milions de dòlars a tot el món.

"He tingut treballs molt diversos i amb cada paper has de reinventar-te en un nou motllo. No sóc encara el Robert Langdon definitiu, el que és bo i dolent alhora", ha explicat Hanks, únic actor que va guanyar de dos Oscar en dos anys seguits (per Forrest Gump' i Filadèlfia)

"Però ja no puc interpretar joves que estan a la recerca d'un amor", ha fet broma l'actor de 52 anys, que ha revelat que potser a l'estiu que ve sigui possible conèixer la nova aventura del professor Langdon. "Estem tots encuriosits sobre el que està escrivint Dan Brown", ha conclòs.

Europa Press


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: