EL LINCE PERDIDO



Direcció_Manuel Sicilia i Raúl García País_Espanya Any_2008 Durada_90 min Gènere_animació, aventures, familiar Doblatge_David Robles (Félix, el linx), Cecilia Santiago (Beeea, la cabra), Abraham Aguilar (Gus, el camaleó), César Sarachu (Diógenes, el voltor), Esperanza Pedreño (Patty, el flamenc), Stephen Hughes (Newmann), Conchi López Rojo (Astarté), Beatriz Berciano (Lincesa), Julio Núñez (Noé), Carlos del Pino (Rupert), David García (soldat gras), Javier García Sáenz (soldat petit)Guió_Manuel Sicilia, Raúl García i José E. Machuca Producció_Antonio Banderas, Manuel Sicilia, Marcelino Almansa, Juan Molina i Manuel Cristóbal Música_Sergio de la Puente Estrena a Espanya_25/12/2008

Edat_TP

SINOPSI

Llargmetratge d'animació en 3D que conjuga l'humor i l'aventura en una història amb rerefons ecològic en què un grup d'animals intenta escapar-se de les xarxes d'un caçador sense escrúpols. Félix, el protagonista, és un linx que creu que la seva mala sort és la causa que la seva espècie estigui en perill d 'extinció. Després de passar per diversos centres de recollida d'animals, la seva arribada a Acebuche (Parc Natural de Doñana) li oferirà grans sorpreses. S'estan produint estranyes desaparicions d'animals a la zona. Un temible caçador aguaita. Un excèntric milionari té un pla secret. Félix i els seus companys hauran d'unir-se per sobreviure i posar fi al misteri.

labutaca.net

SOBRE LA PEL·LÍCULA

La pel·lícula, dirigida per Manolo Sicilia i Raúl García, és una pel·lícula d'aventures amb bons tocs d'humor escrita per divertir a petits i grans. Com no podia ser menys. Però és d'agrair que no s'hagi quedat aquí, que la diversió ho justifiqui tot. Els directors han intentat conjugar l'aventura amb el missatge, o el missatge amb l'aventura, quelcom que tothom que es dedica a la divulgació sap com és de difícil. Si ho han aconseguit o no, ho diran l'audiència i l'entusiasme dels nens i nenes que la vegin.

Quants d'ells han vist un camaleó, o un linx o fins i tot un flamenc? Quants han vist un parc eòlic? Pot ser que no gaires. Però aviat sentiran parlar d'ells, als llibres, als diaris o a Internet. I serà llavors quan aquesta pel·lícula tindrà el seu just valor. Quan amb els seus col·legis vagin a conèixer centres de recuperació d'espècies amenaçades i (re)coneguin la tasca que allà fan els científics conservacionistes. O quan, amb els seus pares, vagin a conèixer els parcs naturals, com el del cap de Gata-Níjar que apareix a la pel·lícula, entre d’altres, i llavors (re)coneguin en els panells dels centres d'informació uns animals que els van fer riure i entusiasmar-se i que ja en la seva infància també els van fer pensar sobre ells i sobre nosaltres. I recordaran una altra vegada aquelles idees que els van venir al cap després de veure la pel·lícula i que ara tornaran a rumiar recorrent el parc natural. Perquè El lince perdido tracta els nens com el que són, com persones intel·ligents, i els dóna diversió, aventura i idees. Per això, és una pel·lícula sobre la qual pares i fills poden parlar després d'haver-la vist, parlar sense necessitat de forçar la conversa. I per això, és clar que la pel·lícula serà útil als col·legis. És una font de treballs de classe, sobre la fauna o el paisatge natural, o sobre conceptes prou importants com la llibertat o l'amor. La mateixa moral de la pel·lícula, o ens salvem tots o no hi ha salvació per a aquest planeta, és per si mateixa un dels temes de debat més sucosos i més difícils de portar a les escoles.

[...] Aquesta pel·lícula també pretén ser un homenatge a Félix Rodríguez de la Fuente, "que ens va mostrar la riquesa de la nostra fauna", manifesta el director Raúl García. A més de transmetre als més petits el valor de la llibertat i l'amor per la naturalesa, la pel·lícula vol recordar el divulgador ambientalista.

El nom del protagonista és un gest de complicitat a l’"emblemàtic" aventurer, una figura que segons la seva fundació, destaca pel seu amor a la llibertat i els animals, de la mateixa manera que aquest "simpàtic" personatge. Així mateix, la pel·lícula inclou altres elements que recorden el naturista, com l'escena en la qual una àguila sobrevola els cingles de la Sierra de Segura portant la cabra Beeea, amb la música de Sergio de la Puente fonent-se amb la que Antón García Abril va compondre per a El hombre y la Tierra, en un meravellós homenatge, entranyable homenatge, a la inoblidable, històrica escena realitzada per Félix Rodríguez de la Fuente. També apareix el retrat del popular naturalista en una de les seqüències.

diariodesevilla.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: