CUESTIÓN DE HONOR



Títol original_Pride and glory Direcció_Gavin O'Connor País_EUA Any_2008 Durada_130 min Gènere_drama, thriller Intèrprets_Edward Norton (Ray Tierney), Colin Farrell (Jimmy Egan), Jon Voight (Francis Tierney, Sr.), Noah Emmerich (Francis Tierney, Jr.), Jennifer Ehle (Abby Tierney), John Ortiz (Ruben Santiago), Frank Grillo (Eddie Carbone), Shea Whigham (Kenny Dugan), Lake Bell (Megan Egan), Carmen Ejogo (Tasha), Manny Perez (Coco), Wayne Duvall (Bill Avery) Guió_Joe Carnahan i Gavin O'Connor; basat en un argument de Gavin O'Connor, Gregory O'Connor i Robert Hopes Producció_Gregory O'Connor Música_Mark Isham Fotografia_Declan Quinn
Estrena als EUA_
24/10/2008 Estrena a Espanya_1/1/2009

Edat_
+18

 

SINOPSI

Quatre policies de la ciutat de Nova York han estat assassinats. El cap de detectius de Manhattan, Francis Tierney, Sr.(Jon Voight), demana al seu fill, el detectiu Ray Tierney (Edward Norton), que es faci càrrec de la investigació. Ray es fa càrrec del cas sabent que els policies morts van estar sota les ordres del seu germà, Francis Tierney, Jr., i van ser companys del seu cunyat, Jimmy Egan. A mesura que Ray s'endinsa més i més en el cas, s'adona que algú havia informat els traficants de droga que els policies els trepitjaven els talons. Aquest algú havia de ser de dins. Pitjor encara, l'evidència apunta cap al seu propi germà i el seu cunyat. Ray es veurà obligat a escollir entre ser lleial a la família o al Departament.

labutaca.net

NOTES DE PRODUCCIÓ

Sent fills d'un policia de la ciutat de Nova York, el director i guionista Gavin O'Connor i el seu germà bessó, el productor Gregory O'Connor, tenen una qualitat especial per entendre els llaços familiars que uneixen, en el camp personal i en el professional, els oficials de policia. En realitzar Cuestión de honor, diu Gavin O'Connor, “jo volia explicar una història sobre el Departament de Policia de la ciutat de Nova York i poder examinar el món tan particular en el qual habiten. També volia que fos una història sobre la família. Com a fill d'un policia que tenia un gran sentit de lleialtat cap als seus companys policies, jo podia entendre els conflictes interns als quals es va enfrontar el meu pare. No hi havia terme mitjà”. Gregory O'Connor afegeix, “d'alguna forma, sempre vam voler pertànyer a aquest món perquè molts fills de policies es converteixen en policies, i òbviament, nosaltres no ho vam fer. Però vam créixer amb això i és part del que som, per la qual cosa potser aquesta va ser una forma de viure l'experiència durant un temps”. Edward Norton protagonitza la pel·lícula en el paper del detectiu del Departament de Policia de Nova York Ray Tierney, que investiga l'homicidi d'un policia en el qual es veu involucrada la seva pròpia família, en el que esdevé una prova seriosa de lleialtat. No hi ha respostes fàcils, i sigui quina sigui la seva decisió, ferirà inevitablement les persones que Ray més estima. "Per a mi, la història té un rerefons moral", comenta Norton. “Es tracta d'unes persones que es veuen obligades a dir la veritat, i com de difícil és fer-ho de vegades. El dilema central de Ray era molt difícil: haver de decidir entre ser lleial a la seva família o ser lleial a la institució que representa, entre la llei de tots i una llei superior. Sense prejutjar de cap manera, aquest és definitivament un dilema fascinant per a qualsevol persona. El més important és decidir quin és el punt sense retorn. Fins quan donarà suport a assumptes que sap que no estan bé? Quan arribarà el moment en què l'escala s'inclini a favor de dir la veritat malgrat el cost i el dolor que això representa per a la seva pròpia família?”

Colin Farrell interpreta el paper de Jimmy Egan, el cunyat de Ray, que navega perillosament com a policia als dos costats de la llei. Les seves accions són les que generen la història. L'actor ens explica que ell pot entendre la frustració dels policies que “lluiten en una batalla dificultosa. Sempre existiran les drogues, sempre existiran els crims violents i sempre existiran els delinqüents. I també, sempre existiran policies als quals no els paguen prou per posar en perill les seves vides cada dia. Jo m'imagino que si fos policia, em sentiria molt frustrat d'atrapar algú un dia i que el deixessin anar la setmana següent per tornar a les mateixes aventures. En part, aquesta és la raó per la qual Jimmy fa el que fa”.

“Existeixen innombrables exemples de bones persones que fan coses terribles en nom d'una institució”, afirma Greg O'Connor. “La institució en si mateixa no és terrible, però en intentar protegir els seus, els seus membres poden ser capaços de fer coses molt dolentes, encara que sigui ostensiblement pel que semblen ser motius bons."[…]

labutaca.net

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: