COMO LOS DEMÁS

Títol original_Comme les autres Direcció i guió_Vincent Garenq País_França Any_2008 Durada_98 min Gènere_comèdia Intèrprets_Lambert Wilson (Manu), Pilar López de Ayala (Fina), Pascal Elbé (Philippe), Anne Brochet (Cathy), Andrée Damant (Suzanne), Florence Darel (Isa), Marc Duret (Marc), Liliane Cebrian (mare de Fina), Luis Jaime Cortez (pare de Fina) Producció_Christophe Rossignon Música_Laurent Levesque i Loïk Dury Fotografia_Jean-Claude Larrieu Estrena a França_3/9/2008 Estrena a Espanya_12/12/2008

Edat_+7

SINOPSI

Manu i Philippe formen la parella perfecta, s’estimen i s’avenen, fins que Emmanuel sent el desig de ser pare, malgrat l’oposició de Philippe. Arriscant-se a perdre el seu gran amor, segueix endavant. Però, com tenir un fill sent gai?

labutaca.net

CRÍTICA

El concepte que teníem de la família (pare, mare i fills biològics) té poc a veure amb la realitat d’ara mateix. Si fa uns anys ens resultava impensable que una parella homosexual pogués tenir fills, avui en dia és possible. L’adopció és la modalitat més corrent, però en el cas de les parelles masculines també és possible fer-ho a través d’una de les anomenades ‘mares de lloguer’.

Tractar d’un tema tan seriós en clau de comèdia, i el fet de dissenyar la parella protagonista, formada per dos homes, seguint el model d’una parella heterosexual, és allò que fa que la pel·lícula pugui arribar a tot tipus de públic, que, en definitiva, és del que es tracta. Els defectes que podem trobar en aquesta primera pel·lícula de Vincent Garenq, habitual realitzador de televisió, queden compensats per la importància d’allò que ens explica. Tots ens sentirem identificats amb la parella protagonista i podrem entendre perfectament els seus problemes.

Lambert Wilson, el sofisticat malvat de la sèrie Matrix, està magnífic fent del pediatra homosexual que desitja un fill, sigui pel mitjà que sigui, mentre que l’exquisida Pilar López de Ayala (Juana la Loca, 2001), que debuta en el cinema francès, aporta humanitat al seu difícil paper. Una pel·lícula per anar a veure en família.

Carles Mir_timeout.cat

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: