NOCHES DE TORMENTA

Títol original_Nights in Rodanthe Direcció_George C. Wolfe País_EUA Any_2008 Durada_97 min Gènere_drama romàntic Intèrprets_Richard Gere (Paul), Diane Lane (Adrienne), Christopher Meloni (Jack), Viola Davis (Jean), Becky Ann Baker (Dot), Scott Glenn (Robert Torrelson), Linda Molloy (Jill Torrelson), Pablo Schreiber (Charlie Torrelson), Mae Whitman (Amanda), Charlie Tahan (Danny) Guió_Ann Peacock i John Romano; basat en la novel·la de Nicholas Sparks Producció_Denise Di Novi Música_Jeanine Tesori Fotografia_Affonso Beato
Estrena als EUA_
26/9/2008 Estrena a Espanya_24/10/2008

Edat_
+7

SINOPSI

Richard Gere interpreta un doctor que viatja al poble costaner de Rodanthe, a Carolina del Nord, per fer front a una crisi de consciència. Allà s'allotjarà en una pensió de la qual s'encarrega temporalment el personatge de Diane Lane, una dona que arrossega els seus propis problemes familiars. Tots dos trobaran consol mutu i iniciaran un idil·li que els marcarà per sempre.

labutaca.net

NOTES DE PRODUCCIÓ

“Es tracta d'una història de persones que descobreixen que hi ha una segona part en les seves vides”, comenta el director George C. Wolfe. Amb un bagatge marcadament teatral, Wolfe és un famós director de teatre, amb dos premis Tony a favor seu, i que fa el seu debut cinematogràfic amb Noches de tormenta. “La gent es passa gran part de la seva vida prenent decisions i fent eleccions sobre allò que és bo o dolent, correcte o incorrecte, i sovint senten que no poden fer res per canviar les coses”, comenta. “És com si arribessin a cert punt i diguessin ‘Està bé, aquesta és la meva vida; això és el que n’he fet i això és el que tinc'.” “Però què passa quan s'endinsen en la segona meitat de les seves vides?”, es pregunta el productor Denise Di Novi. “Pots trobar l'amor? Pots trobar el company de la teva vida encara que no l’hagis trobat encara o l’hagis trobat i l’hagis perdut? La gent sempre està descobrint nous interessos i noves facetes de si mateixos. La idea de trobar la teva ànima bessona a la meitat del camí no és quelcom tan inusual; a vegades es triga molt de temps i a vegades ocorre quan menys t'ho esperes. El somni de trobar l'amor verdader no acaba als 25. Aquest és el missatge de Noches de tormenta i crec que moltes persones poden veure's reflectides i inspirades en aquesta pel·lícula.” “És una història d'amor per a adults”, afegeix Richard Gere, que interpreta Paul. “Es tracta de persones que ja han tingut una vida abans de conèixer-se i que no estan buscant una relació per definir-se.” No obstant això, es tracta d'una relació que alterarà la manera com es defineixen i que, al seu torn, canviarà el transcurs de la seva vida més enllà del temps que passen junts. Wolfe ho explica així: “Les circumstàncies i la dinàmica evolucionen. A vegades la vida i l'univers ens ofereixen alguna cosa que no ens esperàvem i per a la qual encara no hem abandonat les nostres esperances.” Noches de tormenta suggereix que mai és massa tard per trobar una verdadera relació i que tampoc mai és massa tard per recuperar aquest jo que vas perdre pel camí mentre vivies la vida que creies que volies (o que els altres esperaven de tu). Per damunt de tot, es tracta d'una història d'amor dramàtica típica de Nicholas Sparks.

Diane Lane, que interpreta Adrienne, atribueix l'atractiu de Sparks a “la seva sensibilitat cap al cor de les persones. Crec que a la gent li agrada veure que els altres són com un i necessiten el mateix que nosaltres, independentment del seu temps, edat o circumstàncies. L'amor ho traspassa tot”.

Sparks, autor de best-sellers tan memorables com El diari de Noah, Missatge en una ampolla i Un passeig per recordar —aquestes dues últimes produïdes per a la pantalla per Di Novi—, creu que Noches de tormenta suposa un retorn temàtic als seus orígens com a narrador d'històries. “És una de les novel·les intrínsecament més romàntiques que he escrit mai. Té una tempesta, una illa aïllada i una parella amb les seves pròpies ferides que es cura mútuament i això implica un ampli ventall d'emocions humanes: felicitat, tristesa, fúria, frustració, passió, impaciència i paciència.”

“El que m'agrada del treball de Nick és que dóna el mateix pes als personatges masculins”, afegeix Di Novi, que parla com a fan i com a col·laborador creatiu alhora, i que creu que la vida emocional dels homes és sovint menystinguda en el cinema i en la ficció. “Paul és un home complicat. No és només l’home de qui s'enamora Adrienne. La seva experiència és tan complicada com la d'ella i es tracta d'un element de la història que George i jo vam treballar molt per recrear en la pantalla. Aquest és un dels motius pels quals volia que fos el director. [...]

labutaca.net

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: