HIGH SCHOOL MUSICAL 3: FIN DE CURSO

Títol original_High School Musical 3: Senior year Direcció_Kenny Ortega País_EUA Any_2008 Durada_112 min Gènere_comèdia, musical Intèrprets_Zac Efron (Troy Bolton), Vanessa Hudgens (Gabriella Montez), Ashley Tisdale (Sharpay Evans), Lucas Grabeel (Ryan Evans), Corbin Bleu (Chad Danforth), Monique Coleman (Taylor McKessie), Olesya Rulin (Kelsi Nielsen), Chris Warren Jr. (Zeke), Ryne Sanborn (Jason), KayCee Stroh (Martha Cox) Guió_Peter Barsocchini Producció_Bill Borden i Barry Rosenbush Música_David Lawrence Fotografia_Daniel Aranyó
Estrena als EUA_
24/10/2008 Estrena a Espanya_24/10/2008


Edat_
TP

SINOPSI

High School Musical 3: Fin de curso és la continuació de les dues pel·lícules que es van fer per a Disney Channel. En aquest tercer lliurament, Troy i Gabriella acaben l'últim any i s'han d'enfrontar a la perspectiva d'una separació, ja que el seu futur universitari pren direccions diferents. Juntament amb la resta dels Wildcats, posen en escena un elaborat musical de primavera que reflecteix les seves experiències, esperances i pors amb vista al futur.

labutaca.net

NOTES DE PRODUCCIÓ

El fenomen de High School Musical va començar com una idea a la sala d'estar del productor Bill Borden. “Volia fer un musical que pogués veure amb els meus fills. Així de senzill”, afirma Brodin. Tot i que semblava que el gènere musical havia ressorgit gràcies a l'èxit d'algunes pel·lícules com Moulin Rouge! i Chicago, ningú havia fet cap musical per al públic adolescent. “Bill i jo creiem molt en aquest gènere en particular, en el musical per a adolescents”, comenta el soci de producció de Brodin, Barry Rosenbush. “Amb la primera pel·lícula no intentàvem inventar la roda, intentàvem recuperar la roda.” “La història del cinema està plena de musicals per a adolescents”, continua Rosenbush. “Les pel·lícules dels anys 30 i 40, les pel·lícules que tots estimem, com West Side Story, Sonrisas y lágrimas i més tard Grease, totes estaven dirigides a la gent jove.” Brodin i Rosenbush ja estaven treballant amb el guionista Peter Barsocchini en un altre projecte quan va sorgir la idea de High School Musical; el van instar a escriure’n el guió. “Em van dir que estaven treballant en un projecte per a Disney en el qual estaven implicats música i esport”, explica Barsocchini. “Jo estic molt familiaritzat amb el món de la música i l'esport. Jugava a bàsquet quan era jove i vaig ser crític musical a finals dels anys 60 a San Francisco.” Després, el polifacètic director i coreògraf Kenny Ortega es va unir al trio per traslladar la idea a la petita pantalla. “Kenny té molts talents únics que el converteixen en un director realment sorprenent”, afirma Brodin. “És músic. És un gran ballarí. És coreògraf. És actor. Sap modelar el guió. Pot agafar un concepte i fer-lo realitat en un musical com ningú en el món. Kenny és una impressionant força de la naturalesa.” “L’única cosa que he intentat fer amb High School Musical és gaudir explicant una història des d'un punt de vista musical d'una forma alegre i divertida, sense complicar massa ni la història ni els personatges”, comenta Ortega. “Només he intentat donar-li vida amb tota la diversió, l'alegria, el color i l'emoció que han estat possibles.” L'equip va apadrinar un fenomen creatiu que es convertiria en el programa de televisió per cable més vist de la història pel que fa a pel·lícules de Disney Channel, amb dues bandes sonores multiplatí, una gira de concerts, un espectacle sobre gel, diversos premis i guardons, i una fantàstica font d'inspiració per als adolescents d’arreu del món. “Hi ha quelcom en la vida dels adolescents que és igual a tot el món”, comenta Brodin.

Convertir HSM de Disney Channel en un llargmetratge va ser un somni fet realitat per a Ortega. “Sempre havia volgut dirigir un musical per a la gran pantalla.”

Quan va arribar el moment de continuar amb la història dels Wildcats en el format de la gran pantalla, Ortega estava preparat. “El primer que va sortir de la boca de Kenny Ortega va ser: ‘No vull fer un remake de les dues primeres pel·lícules.’ Volia ser fidel al sentiment de High School Musical, però volia deixar que els nois creixessin”, recorda Barsocchini. “Són els més grans de l'institut, així que els donarem les pressions que acostumen a tenir els estudiants d'últim curs amb la graduació, els exàmens finals i el fet de marxar de l'institut per començar una nova vida. Hi ha un equilibri, estem fent comèdia musical, però volem intentar basar-la en una realitat emocional.”

Ortega s’enorgulleix de formar part d'un esforç creatiu. “Peter ens ha donat una bona història i ha estat amb mi durant tot el procés d'inserció de cançons”, afirma. “Vam poder fer tallers amb els actors i realitzar algunes improvisacions. Els últims esborranys del guió van ser realitzats al costat dels actors i els ballarins a l'estudi d'assaig.”

labutaca.net

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: