VIAJE AL CENTRO DE LA TIERRA

Títol original_Journey to the center of the Earth
Direcció_
Eric Brevig País_EUA Any_2008 Durada_92 min Gènere_aventures, fantàstic Intèrprets_Brendan Fraser (Trevor Anderson), Josh Hutcherson (Sean Anderson), Anita Briem (Hannah), Seth Meyers (professor Alan Kitzens), Jean-Michell Paré (Max Anderson), Jane Wheeler (Elizabeth), Frank Fontaine (home gran), Giancarlo Caltabiano (Leonard), Kaniehtiio Horn (noia Gum-Chewing) Guió_Michael Weiss, Jennifer Flackett i Mark Levin; basat en la novel·la Viatge al centre de la Terra de Jules Verne Producció_Charlotte Huggins i Beau Flynn Música_Andrew Lockington Fotografia_Chuck Schuman Estrena als EUA_11/7/2008 Estrena a Espanya_5/9/2008Edat_TP

SINOPSI

Durant una expedició científica a Islàndia, el visionari científic Trevor Anderson, el seu nebot Siguin i la seva bonica guia regional, Hannah, queden atrapats en una cova. L'única possibilitat d'escapar-se d'allà és endinsant-se en les entranyes de la Terra. Recorrent móns mai vistos, el trio es troba cara a cara amb criatures increïbles. Però l'activitat volcànica del lloc és cada vegada més intensa, i per això hauran de trobar urgentment una manera de poder tornar a la superfície abans que sigui massa tard.

labutaca.net

NOTES DE PRODUCCIÓ

“Prendre la coneguda novel·la de Jules Verne i traslladar-la a una història actual, amb nous personatges, i utilitzant la més moderna tecnologia, va ser una oportunitat única i excepcional”, comenta Eric Brevig, que debuta com a director amb Viaje al centro de la Tierra. “El meu objectiu amb aquesta pel·lícula va ser capturar l'esperit d'aventura, de descobriment, i el sentiment que tot és possible.” “Crec que algunes històries són atemporals i l'argument de tres exploradors fortuïts que s'ajuden per poder sortir d'aquest viatge impossible és realment un gran exemple d'això”, comenta la productora Charlotte Huggins. “La idea que puguis portar a terme quelcom que altres persones només somien, és un concepte que ha estat explotat per infinitat d'escriptors i tractat des dels inicis de la nostra civilització.” El productor Beau Flynn explica: “Com a cineastes el nostre treball consisteix a transportar el públic cap a móns desconeguts. Volem que tots es perdin en l'aventura.

També era important per a nosaltres capturar un to particular per a la pel·lícula, amb personatges que són molt realistes i accessibles, i on el to de la història mai es torna massa seriós.” El que té d'atractiu refrescar una història clàssica de Jules Verne aplicant l'últim en avenços tecnològics va fer que Brendan Fraser volgués interpretar el paper protagonista i ser productor executiu d'aquesta pel·lícula. “Quan vaig al cinema, vull que la pel·lícula em captivi” comenta Fraser. “La història en si, juntament amb un guió original on s'uneixen l'acció, la comèdia i l'aventura des del començament, fins al final, em va captivar des del primer moment.”

El guió de Viaje al centro de la Tierra, escrit per Michael Weiss, Jennifer Flackett i Mark Levin, gira al voltant del científic Trevor Anderson, el seu nebot Siguin i Hannah, la guia de muntanya islandesa; junts topen amb un passatge entre volcans que els porta estrepitosament al centre de la Terra. Aterren en una profunda llacuna blava d'aigües cristal·lines, milers de quilòmetres per sota de la superfície de la Terra, i aconsegueixen descobrir un extraordinari món de jungles exuberants i criatures prehistòriques, tal com les descriu Jules Verne en la seva novel·la. Entre les extraordinàries vistes i els increïbles sons d'aquesta terra indòmita, aprenen molt ràpidament que està plena de perills i que depenen de l'ajuda que cadascun pot brindar per trobar un camí a casa.

Brendan Fraser interpreta Trevor Anderson, professor universitari i científic del camp de les plaques tectòniques, una branca de la geologia que vincula els moviments de l'escorça terrestre als terratrèmols, els volcans i el clima. Al costat del seu germà Max, Trevor estava a punt de fer un important descobriment geològic, però Max desapareix misteriosament en una investigació de camp que portava a terme a Islàndia. “Des d'aleshores, Trevor no ha aconseguit avançar gaire en la investigació i ara el laboratori està a punt de ser clausurat per la universitat”, comenta Fraser.

Com si no tingués prou problemes, Trevor rep una visita sorpresa del fill adolescent de Max, Sean, que ve a passar una setmana amb el seu oncle.

“Amb la inesperada arribada de Sean, Trevor es veu de sobte immers en una dinàmica on se sent responsable d'assumir el paper de pare, i al mateix temps, Trevor no sap realment com tractar els joves, tot i que és professor universitari", explica Fraser. “Ell tracta amb nois, però en realitat no li presten gaire atenció a les seves classes al capdavall.”

Josh Hutcherson, que interpreta el paper de Sean, afegeix: “Al principi, els nostres personatges topen, però a mesura que va progressant la història, van adonant-se que cada pas que fan és vital. S'adonen molt aviat que es necessiten més del que s’havien imaginat.” [...]

labutaca.net

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: