STAR WARS: THE CLONE WARS

Direcció_Dave Filoni País_EUA Any_2008 Durada_98 min Gènere_animació, ciència-ficció Guió_Henry Gilroy, Steve Melching i Scott Murphy; basat en els personatges creats per George Lucas Producció_Catherine Winder i George Lucas Música_Kevin Kiner Estrena als EUA_15/8/2008
Estrena a Espanya_29/8/2008

Edat_TP

SINOPSI

La galàxia està consumida per les Guerres Clon, una contesa civil massiva impulsada pels malvats Separatistes i els seus exèrcits de droides contra la República i els seus protectors Jedi. Per aconseguir un avantatge en aquest conflicte que s'està intensificant, el cavaller Jedi Anakin Skywalker i el seu aprenent Ahsoka Tano són enviats a una missió amb conseqüències de gran abast i que els obliga a enfrontar-se al famós senyor del crim Jabba el Hutt. A més dels perills que els esperen a Tatooine, Anakin i Ahsoka són perseguits pel comte Dooku i els seus sinistres agents, entre els quals s'inclou la misteriosa Asajj Ventress, que no es detindrà davant res fins a assegurar-se que els Jedi són derrotats. Al mateix temps, en primera línia, Obi-Wan Kenobi i el mestre Yoda lideren les forces clon en un valent esforç per resistir l'atac de les forces del costat fosc...

labutaca.net

ENTREVISTA A DAVE FILONI I GEORGE LUCAS

Com va sorgir la idea de rodar una pel·lícula animada de la saga Star Wars?
George Lucas: L'interessant de les Guerres Clon és que en el transcurs normal de les sis pel·lícules de Star Wars que narren els avatars de la saga Skywalker, no s'explica tota la història del que va ocórrer durant aquest temps. Se'ns narra una mica del principi en l’Episodi II i una mica del final en l’Episodi III. Però, òbviament, durant una guerra es produeixen multitud d'històries: acció excitant, drama, angoixa i fins i tot humor. La idea de fer una versió animada de les Guerres Clon m'intrigava, ja que ens permet explicar altres històries, mostrar altres Jedi, introduir nous personatges i fins i tot narrar històries sobre els mateixos clons. Alguns d'ells tenen històries molt interessants. També ens permet ampliar el rerefons de Star Wars.

Dave Filoni: Una de les coses que sempre m'han sorprès és la quantitat d'històries que hi ha per narrar en el que sembla un breu espai de temps. El període que transcorre entre els Episodis II i III és de només tres anys. Però podem relatar una pila d'històries noves, conèixer nous personatges i anar a nous llocs. Llocs on mai vaig imaginar que podríem anar.

Què aporta l'animació a la saga?
George Lucas: Des del principi, sabíem que volíem utilitzar l'animació CG (gràfics per ordinador) d'una forma no vista fins ara. Crec que hem acabat fent quelcom totalment nou i diferent. Des del punt de vista de l'estil, una pel·lícula basada en animació CG és molt diferent d'una pel·lícula amb actors reals. L'animació t'obre tot un ventall de possibilitats. L'animació és com un bloc de dibuix.

Dave Filoni: Tenim flexibilitat infinita a l'hora de fer una escena. No hem de buscar l’
atrezzo original o cridar els actors per repetir una presa. Amb l'animació, podem mirar una escena en edició i tornar a refer-la l'endemà d'una forma completament diferent. Això seria impossible en un treball amb actors reals. Tenim tots els sets i tots els actors a la nostra disposició en tot moment. Podem fer les coses exactament com ens agradaria veure-les, i això és quelcom realment emocionant.

Què ens poden dir sobre la nova heroïna de La Guerra de les Galàxies, Ahsoka?
George Lucas: Anakin i Obi-Wan tenen una gran relació, però hem vist la seva dinàmica en les pel·lícules.

Dave Filoni: Sempre vam tenir la impressió que era important comptar amb un personatge amb un temperament entre el d’Anakin i el d’Obi-Wan. Anakin saltarà a qualsevol lloc sense dubtar un instant, mentre que Obi-Wan vol pensar les coses detingudament abans d'actuar. A Ahsoka li agrada l'ímpetu d’Anakin, però admira la paciència i reflexió d’Obi-Wan. Té moltes coses per aprendre de tots dos, però és forta i capaç per si mateixa, per la qual cosa de vegades sorprèn Anakin amb la seva estratègia a l'hora d'afrontar les diferents situacions en què es veuen embolicats. És un gran contrapunt a Anakin: visualment, en la seva personalitat, en la seva actitud. De vegades, el torna completament boig, però Anakin creix molt unit a ella, com podrà veure's en la pel·lícula.

George Lucas: Als films de
La Guerra de las Galaxias (‘Star Wars’) existeix una tradició en la qual algú s'enfronta a un fascinant viatge d'aprenentatge per convertir-se en Jedi. Luke era un nen criat en una granja que es veu arrossegat a l'Aliança Rebel. Anakin era un nen a Tatooine. A Star Wars: The Clone Wars, Anakin ja no és un Padawan. És un Jedi. Per això, Ahsoka adopta el paper de jove aprenent, un personatge que aporta a la història el dinamisme d'un “estudiant”. Vam donar moltes voltes a una pila d'idees sobre ella: hauria de ser humana o alienígena, home o dona? Al final vam pensar que seria molt més divertit comptar amb una noia en la història. [...]

The Clone Wars © 2008 Warner Bros. Pictures i Lucasfilm Animation.

guzmanurrero.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: