PRETEXTOS

Direcció_Silvia Munt País_Espanya Any_2008  Durada_90 min Gènere_drama Intèrprets_Silvia Munt (Viena), Ramon Madaula (Daniel), Laia Marull (Eva) Guió_Silvia Munt i Eva Baeza Producció executiva_Quique Camín Música_Eduardo Arbide Fotografia_David Omedes Muntatge_David Gallart Direcció artística_Xavier Millán Vestuari_María Gil Estrena a Espanya_13/06/08  
Edat_+7 

SINOPSI 

El matrimoni de Viena, directora de teatre, i Daniel, metge d'un geriàtric, està en crisi. S’estimen, però no es suporten. Tots dos s'agafen a les seves respectives feines per omplir l'impertinent buit que els acompanya. Els seus móns són antagònics, les seves necessitats diferents… O potser no: tots busquem el mateix. Aquesta és una història que parla de soledats compartides, d'amors imperfectes, de desitjos insatisfets i de promeses que no sabem quant duraran però que es converteixen en un bon pretext per viure, malgrat tot. 

CRÍTICA 

Entrevista amb la directora: Sílvia Munt 

"És millor saber que has de lluitar, perquè la vida no és perfecta", amb aquesta frase Sílvia Munt resumeix l'esperit que planeja pels fotogrames del seu primer llargmetratge com a directora. Emocionada per presentar Pretextos "a casa seva", la barcelonina ha assegurat que s'ha hagut d'"arremangar" i que ha buscat molt a dintre seu a l'hora d'enfrontar-se al primer llargmetratge com a directora. "Vaig creure que tenia l'obligació de ser sincera en la meva primera pel·lícula i explicar coses que saps que et toquen i que domines", ha reconegut. Pretextos [...] és un intens drama que ens planteja les dificultats per tirar endavant en el pla sentimental, la incomunicació i la necessitat de tenir fe i estima, de buscar els pretextes per continuar. Està protagonitzat per la mateixa Sílvia Munt al costat de la seva parella sentimental, Ramon Madaula, i dels actors Francesc Garrido, Laia Marull, Mercè Llorens i Álvaro Cervantes.  

Premiada amb dos Biznaga de Plata (millor direcció i millor fotografia) en el darrer Festival de Cinema de Màlaga, Pretextos és el debut en la direcció cinematogràfica de la catalana Sílvia Munt. La pel·lícula s'ha presentat [....] en una roda de premsa en la qual la directora ha revelat l'intens procés d'abocament que ha fet en aquest film. La incomunicació, la infelicitat i la recerca de motius per tirar endavant són els tres pilars en els quals es fonamenta Pretextos, una pel·lícula que té molt a veure amb la manera com Sílvia Munt entén la vida. "Ens diuen que la vida i l'amor són de color de rosa, però hem de saber que no és ben bé així. És tal com jo ho veig i ho he volgut explicar", ha reconegut. I és que, segons la barcelonina, "la insatisfacció planeja sobre els nostres caps i no ens deixa ser feliços del tot".   
 
Pretextos
és un drama al voltant de la crisi matrimonial que pateixen una directora teatral (Sílvia Munt) i un metge (Ramon Madaula). Cadascun d’ells es deixa la pell en la seva feina per tal de continuar endavant, tapant els veritables problemes i buscant allò que no tenen (l'amor, l'estima, la complicitat...) fora del seu matrimoni. Al costat de Madaula i Munt, que són parella en la vida real, el repartiment compta amb Laia Marull, que interpreta una infermera sacrificada en la seva feina, i amb Francesc Garrido, que encarna un actor amb seriosos problemes d'autoestima.  
 
Aquest repartiment, que Munt ha lloat, coincideix en "una mateixa manera d'entendre la vida", segons la directora, que ha assegurat que manté un gran respecte per "la gent que li costa viure perquè és sensible". De tota manera, també ha volgut deixar clar que el paper que interpreta (la directora teatral Viena) no té res a veure amb com és ella en realitat. "Tinc una mica de cada personatge", ha assegurat Munt, reconeixent entre bromes que potser li hauria agradat fer un altre paper però que "la directora no m'ha deixat".  

Jordi Soler - Lamalla.net


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: