LA CIUDAD PERDIDA

Fitxa tècnica

Direcció: Andy Garcia
País:
EUA 
Any: 2005 
Duració: 143 min 
Gènere: drama
Guió: Guillermo Cabrera Infante 
Producció: Frank Mancuso Jr. i Andy Garcia 
Música: Andy Garcia
Fotografia:
Emmanuel Kadosh 
Muntatge: Christopher Cibelli 
Disseny de producció: Waldemar Kalinowski 
Vestuari: Deborah Lynn Scott 

Fitxa artística

Steven Bauer (capità Castel), Richard Bradford (don Donoso Fellove), Nestor Carbonell (Luis Fellove), Andy Garcia (Fico Fellove), Dustin Hoffman (Meyer Lansky), William Marquez (Rodney), Julio Oscar Mechoso (coronel Candela), Tomás Milian (don Fedrico Fellove), Enrique Murciano (Ricardo Fellove), Bill Murray (escriptor), Elizabeth Peña (miliciana Muñoz), Inés Sastre (Aurora Fellove).

Sinopsi

A la fi dels anys 50, l'Havana es veu atrapada en la violenta transició del règim de Batista a l'estat marxista de Fidel Castro. Enmig de tota aquesta convulsió, Fico Fellove (Andy Garcia), propietari del nightclub amb més classe de l'Havana, lluita per mantenir units la família, el club i l'amor d'una dona. No obstant això, amb el temps, el seu club es convertirà en alguna cosa més que un escenari per a l'entreteniment popular. Cuba està canviant per a sempre, i la vista i l'oïda de Fico seran el record de la desintegració d'una família, la desaparició d'una cultura i la transformació de la seva gent. Mor una forma de vida, però el batec de la seva música segueix sentint-se a l'exili.

Notes de producció

La producció es va completar els mesos de juliol i agost de 2004, una estació molt dura i exigent a les latituds caribenyes a l'hora de rodar: la calor, la humitat i unes condicions de llum sempre canviants. El març d'aquell mateix any, Garcia s'havia desplaçat prèviament a la República Dominicana amb la finalitat de rodar la temporada alta de la collita del tabac, la qual apareix de manera destacada com a plantació familiar de Fellove. Aquell viatge addicional va valer la pena ja que, amb aquest metratge abundant, de gran bellesa, i exuberant estableix un contrast exòtic en el moment de traïció familiar més fosc i dramàtic de la pel·lícula. En realitat, aquesta localització és la famosa plantació de Carlos Fuentes, un dels més cèlebres plantadors de tabac i manufacturers de puros de tot el globus en l'actualitat. Fuentes apareix breument en l'escena.

Dustin Hoffman i Bill Murray van ser extraordinàriament generosos amb el seu temps. No obstant això, donada la quantitat de grans figures que apareixen en la cinta, totes molt ocupades, la producció va haver d'evolucionar amb rapidesa, en atenció als compromisos previs dels actors, i del mateix Garcia, que encarnava novament el seu paper per a Ocean's Twelve ( Ocean's Twelve , 2004), i que en ocasions se sobreposava al seu propi film. Tota la pel·lícula es va rodar en 35 dies. La postproducció sencera va tenir lloc a Los Angeles. El juny de 2005, la cinta estava llesta. Comenta Andy Garcia: "No fa gaire, algú em va preguntar ‘Quant temps fa que somia de fer aquesta pel·lícula?' Vaig pensar la resposta per un moment, i llavors li vaig dir: ‘Crec que tot va començar el dia que me'n vaig anar de l'Havana, quan tenia cinc anys i mig.' Des de llavors, he sentit fascinació per la història, la cultura i la música de Cuba, ‘la Perla de les Antilles'.”


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: