QUINCEAÑERA

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Richard Glatzer i Wash Westmoreland.
País:
EUA 
Any: 2006 
Duració: 90 min. 
Gènere: drama.
Producció: Anne Clements 
Música: Micko y Victor Bock
Fotografia:
Eric Steelberg 
Muntatge: Robin Katz 
Disseny de producció: Denise Hudson i Jonah Markowitz 
Vestuari: Jessica Flaherty i Andrew Salazar 

Fitxa artística

Emily Ríos (Magdalena),
Jesse García (Carlos),
Chalo González (Tomás),
J.R. Cruz (Herman),
Araceli Guzmán-Rico (María),
Jesús Castaños-Chima (Ernesto),
Jason L. Wood (James),
David W. Ross (Gary),
Lisette Avila (Jessica),
Johnny Chavez (Walter),
Alicia Sixtos (Eileen)

Sinopsi

Quinceañera conta ho que passa quan la sexualitat adolescent, les tradicions i els preus immobiliaris col·lisionen. La història es basa en les tensions racials, classistes i sexuals d'un barri llatí en transició. Magdalena (Emily Ríos) és la filla d'un mexicà establert en Estats Units que dirigeix una església en una zona comercial en Tiro Park, Los Angeles. S'acosta el seu quinzè natalici i només pensa en el seu nuvi, el seu vestit per a la festa i la limusina Hummer que el seu pare llogarà per a aquest dia tan especial. No obstant això, uns mesos abans de la celebració, Magdalena es queda embarassada. Els preparatius de la festa segueixen endavant i només és qüestió de temps que el seu pare, un home molt religiós, s'assabenti i la tregui fora de casa. Magdalena no té més remei que mudar-se a casa del seu besoncle Tomás (Chalo González). Tomás ja ha acollit a Carlos (Jesse García), el cosí de Magdalena, un cholo al que els seus pares també han expulsat per les seves tendències homosexuals. Carlos deixa molt clar que la presència de Magdalena li molesta. La petita casa llogada de Tomás està situada en el jardí d'un edifici recentment adquirit per una parella gai (David W. Ross i Jason L. Wood), dos pioners que vaticinen el canvi que sofrirà el barri. A poc a poc, Magdalena, Carlos i Tomás se senten més units, però el canvi econòmic del barri va en la seva contra i donarà motiu a una crisi gairebé irremeiable.

Notes de producció

L'1 de gener de 2005 Richard i Wash van decidir rodar Quinceañera . Al cap de dues setmanes, va bastar amb una encaixada de mans amb Nick Boyias, un dels productors executius, per a segellar el finançament. Van escriure el guió en tres setmanes durant el mes de febrer. El càsting es va realitzar al març. El rodatge va durar 18 dies i va transcórrer durant el mes d'abril. Al setembre de 2005 la pel·lícula estava acabada. Clarament, una sèrie de persones i de circumstàncies es van posar d'acord perquè fos possible. La pel·lícula va néixer en el barri que descriu. Els dos realitzadors es van mudar a Tiro Park, Los Àngeles, en 2001 i volien que la pel·lícula capturés l'esperit del lloc. La seva intenció era rodar en les cases dels seus veïns amb un repartiment compost per gent del barri i actors novells, que encara no pertanyessin al sindicat, en comptes d'actors professionals. L'objectiu era aconseguir que el propi barri es convertís en un personatge de la pel·lícula. El càsting va començar al febrer sense que el guió estigués acabat, el que no va facilitar el procés. Va caldre escriure escenes sense seguir l'ordre correlatiu perquè els actors poguessin realitzar les proves. A més d'escriure el guió i assistir a les proves, els cineastes van haver de posar-se en contacte amb grups de teatre no professionals, escoles i organitzacions comunitàries com “Nosaltres”.


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: