¡PALACIO REAL!

Fitxa tècnica

Direcció: Valérie Lemercier
País:
França 
Any: 2005 
Duració: 105 min 
Gènere: comèdia
Guió: Valérie Lemercier i Brigitte Buc 
Producció: Edouard Weil 
Música: Bertrand Burgalat
Fotografia:
James Welland 
Muntatge: Luc Barnier 
Disseny de producció: Jacques Bufnoir 
Vestuari: Catherine Leterrier 

Fitxa artística

Valérie Lemercier (Armelle),
Lambert Wilson (Arnaud),
Catherine Deneuve (Eugenia),
Michel Aumont (René-Guy),
Mathilde Seigner (Laurence),
Denis Podalydès (Titi), Michel Vuillermoz (Alban),
Gisele Casadesus (reina mare),
Gilbert Melki (Bruno),
Maurane (Maurane) 

Sinopsi

Una logopeda molt senzilla, però que està casada amb el fill petit del rei, ha de convertir-se en reina a la mort del monarca. I un no sempre es diverteix sota les corones ... o sí ?

Notes de producció

La directora Valérie Lemercier ofereix una visió còmica del que passa darrere de les càmeres en la vida de reis i reines. L'argument gira entorn de l'esposa del fill petit del rei, que és una dona intrèpida i molt directa. La seva vida canvia completament quan ha de passar de ser una senzilla logopeda a reina del país, a causa de la mort del monarca. La vida com a sobirana no és tan fàcil com es pensava. No només existeix la vida de cara al poble, sinó que també hi ha una doble moral entre el que s'ha de fer i el que realment pensen i senten prínceps, reis i reines. Valérie Lemercier dirigeix aquesta pel·lícula sobre el que no es veu en la vida de les famílies reials. Inspirada en la vida que va dur Lady Digues i en la resta de monarquies europees, la cinta pretén reflectir, segons la directora, “que ser reina és molt difícil, per ser una successió d'obligacions, de deures, sense més llibertat que representar aquest paper tota la vida”. Palacio real compta amb la participació de la mateixa directora com a protagonista, al costat de Catherine Deneuve ( Bailar en la oscuridad ) i Lambert Wilson ( Matrix Revolutions). Un film que permet veure el que només es pot imaginar de la vida en la intimitat dels monarques, unes escenes inspirades en els nombrosos reportatges de televisió, biografies de primeres dames o fotos de revistes, dedicades a les famílies reals.


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: