SCOOP

Fitxa tècnica

Direcció i guió: Woody Allen
País:
Regne Unit 
Any: 2006 
Duració: 96 min 
Gènere: comèdia 
Producció: Letty Aronson i Gareth Wiley 
Fotografia: Remi Adefarasin 
Muntatge: Alisa Lepselter 
Disseny de producció: Maria Djurkovic 
Vestuari: Jill Taylor 

Fitxa artística

Woody Allen (Sid Waterman),
Hugh Jackman (Peter Lyman),
Scarlett Johansson (Sondra Pransky),
Ian McShane (Joe Strombel),
Romola Garai (Vivian),
Matt Day (Jerry Burke),
Charles Dance (Sr. Malcolm),
Anthony Head (detectiu) 

Sinopsi

Sondra Pransky (Scarlett Johansson) és una estudiant americana de periodisme que és a la Gran Bretanya per visitar uns amics. Durant la seva estada a Londres, va a un espectacle de màgia on l'il·lusionista (Woody Allen) la fa pujar a l'escenari per fer un dels seus trucs: en aquest, ella ha de desaparèixer. Mentre Sondra està esperant “desmaterializar-se”, rep la visita del fantasma d'un reporter mort (Ian McShane) que li donarà l'exclusiva de l'any. L'esperit afirma que Peter Lyman (Hugh Jackman), el ric i atractiu fill d'un conegut aristòcrata britànic, duu una doble vida com l'Assassí del Tarot, un assassí en sèrie que fa temps que aterreix el país i eludeix la justícia. Amb l'ajuda del mag, Sondra comença a investigar la notícia i aconsegueix ajuntar certes evidències que incriminen Lyman. De totes maneres, com més sap d'ell, més perillosa es torna la investigació, sobretot quan nota que comença a enamorar-se de l'atractiu presumpte criminal...

Crítica

La filmografia de Woody Allen ha passat per temporades molt marcades en els temes que ha tractat i en la manera de fer-ho: Scoop demostra que el geni no està en el seu millor moment, ja sigui per motius financers o a causa d'una manca de creativitat que el duu a extreure velles idees d'un calaix i agrupar-les sense gaire encert. Scoop és el retorn a la comèdia d'Allen després de la sobrevalorada Match Point , encara que els pitjors defectes d'aquella segueixen presents en la seva nova col·laboració amb Scarlett Johansson i la ciutat britànica: mentre que els personatges anglesos semblen parodiar-se a si mateixos, ja que Allen no aconsegueix presentar-los amb naturalitat, els americans són calcs cada vegada menys poderosos d'altres personatges del director. Scoop és una imitació descafeïnada de pel·lícules com Oedipus Wrecks o Alice passades pel filtre de Misterioso asesinato en Manhattan . La falta de profunditat o l'assumpció de riscos visuals que en altres ocasions han caracteritzat Allen són totalment absents de la cinta, i ens deixen davant una comèdia grisa que qualsevol altre director podria haver emprès. En resum, l'humor està ficat amb calçador i resulta vell, la història és difusa i absurda, sense arribar al geni del surrealisme, i la mateixa Johansson dóna una actuació maldestra que és el pitjor de la seva carrera.
yahoo.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: